לאורך השנים נעשו הרבה מחקרים, אשר בדקו האם קיימים פערי שכר בין גברים לנשים, רוב המחקרים בארץ ובחו"ל הגיעו לאותה מסקנה, שנשים משתכרות פחות מגברים. אף על פי שהנשים כבר מהוות כמעט מחצית מכוח העבודה, הן ממעטות להופיע ברשימות מקבלי השכר הגבוה והמנהלים הבכירים, ועדיין סובלות מהפלייה בשכר, מהטרדות מיניות ומהפלייה הנובעת מהורות ומהריון.
עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את הגורמים המנבאים פערי שכר בין גברים לנשים בתעשיית הפלסטיק.
הגורמים הקובעים את השכר הריאלי בסקטור העסקי בישראל הם רבים ומגוונים וכוללים בטווח הארוך, פריון בעבודה, המוגדר כתוצר למועסק. כלומר, שיעור השינוי בשכר המועסקים שווה לשיעור השינוי של התוצר למועסק כמו כן, בטווח הקצר לשיעור האבטלה השפעה על השכר, אך בטוח הארוך אין השפעה משמעותית לשיעור דמי האבטלה על השכר.
בעבר נקבע השכר על ידי ההסתדרות , אך בשנות התשעים הפך שוק העבודה לתחרותי יותר ולכן השכר הושפע כפי שכבר נאמר מהפריון במשק. גורם נוסף שהצטרף כאן היה גובה ההשכלה שהחלה לקבל תאוצה והפכה לגורם משפיע על רמת השכר.
גם לעלייה ההמונית מבריה"מ תרומה מובהקת לקביעת השכר במשק . הסיבה לכך היא שבואם של העולים הגדיל את היצע העבודה מעל גידולו הטבעי, ובכך גרם למיתון עליות השכר. גם שיעור האבטלה הכללי פעל למיתון העליות בשכר הריאלי.
במסגרת עבודה זו הוחלט לבחון את פערי השכר, באם הם קיימים באחת החברות הגדולות בארץ בתחום של תעשיית הפלסטיק. במסגרת חברה זו ניתנות משכרות לקרוב לכ-1,200 עובדי חברה וכ- 300 עובדי קבלן ועל פי מדגם זה נבחן האם ניתן לאשש או להפריך את הטענה כי קיים פער בין השכר הגברים לשכרם של הנשים.
לצורך בדיקה פער בין השכר הגברים לשכרם של הנשים, אשתמש בנתוני הממוצעים של שכר הברוטו השבועי, ממוצע שעות העובדה השבועי, וותק, מין, גיל והשכלה של כל אחד מהעובדים.
א. מבוא
ב. רקע תיאורטי
ב.1. גורמים המשפיעים על השכר
ב.2. הקשר בין השכלה לפערי שכר
ב.3. פערי שכר בין גברים לנשים
ג. סקירה ספרותית
ד. מטרת המחקר
ה. המחקר
ה.1. שיטת המחקר
ה.2. נתונים
ו. ממצאים
ו. ניתוח אמפירי
ו.1. שיטת המחקר
ו.2. נתונים
ו.3. ממצאים
ז. סיכום
ז.1. דיון
ז.2. מסקנות
ח. ביבליוגרפיה
ט. נספחים