הפרסום במסגרת התקשורת המסורתית בדרך כלל מנסה לבנות תדמית למוצר בתקווה שהצרכן ירכוש את המוצר בהיותו בחנות. ישנו תנאי הכרחי, אך לא מספיק, ליצירת פרסומת טובה והוא אסטרטגיית פרסום נכונה, שתיתן מענה הולם למטרות הפרסום כפי שהוגדרו במסגרת האסטרטגיה השיווקית.
עבודת סמינריון זו בוחנת את אפקטיביות הפרסומות בקרב ילדים, כאשר שאלת המחקר היא האם קיים קשר בין פרסומות לילדים לבין אפקטיביות הפרסומת וכוונות רכישת המוצר?
כוחה של הפרסומת הוא ביצירת מודעות באופן מבני ושיטתי ולכן יש משמעות לניתוח תוכנן של הפרסומות המשקפות פעילות מכוונת מצד המפרסם המנסה לשקף מצב זה או אחר. כלומר יש משמעות לכל שימוש ויש משמעות לכל אי שימוש בסמל זה או אחר .
ילדים כוח צרכני משמעותי שכן ילדים בין הגילאים של 4 – 12 מבזבזים מעל $23 מיליארד שנה ומדובר בשוק מטרה נפרד מההורים. כמו כן, לפרסומות השפעה ישירה של הגירוי בהתנהגות הקנייה ועל פי מחקרים, ילדים אמריקאים למשל, הם צרכנים להוטים של תקשורת, וכתוצאה, מכך נחשפים משמעותית לפרסום על בסיס יומי
המטרות הברורות של הפרסום המכוון לילדים היא להגדיל את ההכרה אודות המוצר. ההכרה הנה תלוית גיל כאשר, חוקרים התפתחותיים מניחים כי ילדים צעירים בעלי קושי להבחין בין מוצרים וסוגים
מטרתו התאורטית של המחקר הנה לבחון את אפקטיביות הפרסומות בקרב ילדים, כאשר שאלת המחקר היא האם קיים קשר בין פרסומות לילדים לבין אפקטיביות הפרסומת וכוונות רכישת המוצר?
עבודת המחקר הנוכחית תציג תחילה סקירת מחקרים הדנים במתני המחקר הנוכחי (פרסומות מכוונות לילדים וכוונות רכישה) ולאחר מכן יוצג המחקר האמפירי. פרק הדיון והסיכום יחתום את עבודת המחקר.
הסוגיה הנחקרת נבדקה בקרב מדגם של 40 נחקרים אשר התפלגו ל 2 קבוצות ע"פ מינן וגיל הנחקרים עמד על 9.68 שנים בממוצע. כלי המחקר היה שאלון אשר נחלק לשני חלקים כדלהלן: חלק א- שאלות דמוגרפיות, חלק ב- שאלון עמדות כלפי הפרסומות. במסגרת המחקר נבדקו 4 ההשערות הבאות:
- השערה ראשונה : יימצאו הבדלים בין בנים לבנות בכוונות הרכישה של המוצר המפורסם בפרסומת עם אלמנטים המופנים לבנים.
- השערה שנייה : יימצאו הבדלים בין בנים לבנות בתפיסת ההומור שבפרסומת.
- השערה שלישית : יימצאו הבדלים בין בנים לבנות בתפיסת האפקטיביות של הפרסומת.
- השערה רביעית: יימצא קשר חיובי בין תפיסת אפקטיביות הפרסומת לכוונות הרכישה של המוצר.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 הפרסומת
2.2 חשיפה לפרסום
2.3 פרסומות וילדים
2.4 כוונות רכישה
2.5 השפעת פרסומות המכוונות לילדים על קניות משק הבית
3. שיטה
3.1 מדגם המחקר
3.2 כלי המחקר
3.3 הליך המחקר
4. ממצאים
4.1 מאפייני כלליים בהרגלי אכילה בקרב הנחקרים ע"פ מגדר
4.2 בחינת השערות המחקר
5. דיון וסיכום
6. ביבליוגרפיה
7. נספח- שאלון המחקר
8. נספח - SPSS