אי שוויון בשכר בין גברים לנשים הוא אחת הבעיות החשובות ביותר של חוקרים וקובעי מדיניות. הפרשי שכר מבוססי מגדר משמעותיים ימשיכו להתקיים, למרות מאמצים רבים כדי לתקן אותם.
עבודת סמינריון זו בוחנת האם קיים בין וותק בעבודה וגובה השכר לבין מגדר העובד.
נשים המועסקות בייצור מרוויחות רק 68 אחוזים לעומת עמיתיהן גברים בבריטניה, ו-79 אחוזים באותה מידה בצרפת. למרות שההפרש השכר קטן יותר במדינות סקנדינביה (78-89 אחוזים), עובדות עדיין מרוויחות פחות מעובדים גברים.
במדינות אסיה נשים בייצור משתכרות רק 44 אחוזים משכר הגברים ביפן, 56 אחוזים בדרום קוריאה, בסינגפור 58 אחוזים, 61 אחוזים בטאיוואן, ו-66 אחוזים בהונג קונג. נתונים אלה מצביעים על כך שפערי שכר בין המינים חולשים על החברה בכללותה.
שאלת המחקר:
עבודת מחקר זו עניינה בדיקת הקשר בין וותק בעבודה וגובה השכר לבין מגדר העובד. כלומר שאלת המחקר תבחן האם קיים בין וותק בעבודה וגובה השכר לבין מגדר העובד?
חשיבותו של הנושא הנוכחי נובעת משני היבטים עיקריים. היבט אחד מתייחס להיבט העסקי, כאשר לסוגיית השכר השלכות על התנהגות העובד וביצועיו ובכללן מידת שביעות הרצון ומוטיבציה. ההיבט השני הוא ההיבט הערכי–מוסרי המתייחס לערך השוויון הנוהג במדינות דמוקרטיות. השוויון הוא מערכי היסוד של מדינת ישראל ולפיכך לכל עובד באשר הוא מגיע שכר שווה.
מטרות המחקר
מטרות המחקר הנוכחי הן בחינת הקשר בין וותק בעבודה וגובה השכר לבין מגדר העובד וביתר פירוט מטרותיו של המחקר הן לבחון את הקשר בין גובה השכר לבין מגדר העובד, את הקשר בין ותק העובד בחברה לבין מגדר של העובד ואת הקשר בין ותק העובד במשרה לבין מגדרו של העובד.
הבדיקה האמפירית כלל שלוש השערות:
- השערה מס' 1 : יימצא שגברים בעלי וותק בחברה רב יותר משל נשים
- השערה מס' 2 יימצא שגברים בעלי וותק בתפקיד רב יותר משל נשים
- השערה מס' 3 יימצא שגברים בעלי רמת הכנסה גבוהה יותר משל נשים
מבוא
שאלת המחקר
מטרת מחקר
סקירת ספרות
סקירת ספרות מרחיבה
סקירת ספרות ספציפית
השערות המחקר
הגדרת המשתנים
שיטה
מדגם
הליך
מכשירים
שיטת הניתוח
ממצאים
דיון
מקורות
נספחים