מסרים של מחאה חלחלו באמצעות תעשיית המוסיקה המהווה היסטוריה של שינוי החברתי, המוסיקה והיצירה העלו עם השנים בדמותם של זמרים שונים את חשיבות הצדק החברתי, הכמיהה האנושית הטבעית לסולידריות, העמדת חוסר השוויון בחברה לסדר היום, החופש, המחשבה והפעולה.
עבודת סמינריון זו בוחנת כיצד באים לידי ביטוי הערכים הדמוקרטיים בשירי המחאה של בוב דילן.
התנועה הבינלאומית לחופש, תנועת הנשים, התנועה הסביבתית, והתנועה לזכויות אזרח, כולן השתמשו בכוחם של מוזיקאים מפורסמים להאיר את הזרקור ואת המסרים שלהם.
בשנים האחרונות, אמנסטי אינטרנשיונל כבר מיומן במיוחד בגיוס תמיכתם של אמנים כמו פיטר גבריאל, אלאניס מוריסט, ברוס ספרינגסטין, שאניה טוויין, גימי פייג ועוד.
בוב דילן הוא זמר-יוצר יהודי אמריקאי, הנחשב לאחד מגדולי הכותבים במוזיקה הפופולרית האמריקאית הוא נולד כרוברט אלן צימרמן ב-24 במאי 1941 במינסוטה שבארצות הברית למשפחת מהגרים יהודייה. בשנות ה-60 היה פעיל בתנועת זכויות האזרח והשתתף בהפגנות מחאה כנד אפליית האזרח ובעד שוויון זכויות. פעילותו כלל פרסום שירים בעלי טקסט מחאתי אשר הפכו פופולאריים יותר יותר ברבות השנים.
הספרות מלמדת כי הנרטיב של הקריירה של בוב דילן החל בהיותו זמר מחאה, סמל של שנות ה-60,. בוב דילן היה זמר שהמציא מחדש את הרוק על ידי גיטרה חשמלית בפסטיבל הפולק בניופורט בקיץ 1965, הסתגר לאחר התאונה שלו 1966 האופנוע, עסק במוסיקה בשנות ה -1970 המוקדמות, התנצר, זכה בשלוש פרסי גראמי בשנת 1998, אך מעל לכל, בוב דילן היה מוסיקלי ומהפכן חברתי. הוא קרא תיגר על הקונצנזוס השמרני של שנת 1950 על ידי מתן קול ייחודי לפוליטיקה הרדיקלית של שנות ה -1960. עם שירים כמו "אדוני המלחמה", הוא אמר את האמת לשלטון, ועם שירים כמו "אל תחשבו פעמים, זה בסדר," הוא קרא לשחרורה של התנהגות אישית מאילוצי מוסר מסורתיים.
העבודה הנוכחית תבחן כיצד באים לידי ביטוי הערכים הדמוקרטיים בשירי המחאה של בוב דילן?
1. מבוא
2. היסטוריה של אמריקה של שנות ה-60
3. בוב דילן: רקע ונתונים אישיים
4. שירי מחאה
5. הערכים הדמוקרטיים בשירי המחאה של בוב דילן
6. סיכום
7. ביבליוגרפיה