החל משנות ה-90 של המאה ה-20 אנו עדים לחדירה מסיבית של רשת תקשורת המחשבים הגלובלית, האינטרנט. רשת האינטרנט, מהווה מקור למידע אינסופי לגולש בכל תחום. מהפכת התקשורת באה לידי ביטוי במלוא עוצמתה ברשת העולמית, בהופכה כל אחד ואחד מאתנו לשותף במידע גלוי זה לו רק ירצה בכך.
עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת האם קיים קשר בין פרופיל הורים לפעילות הורים בבלוגים ופורומים הקשורים להורות באינטרנט.
גדולתו של ערוץ מידע זה אינה דווקא ביכולת החיפוש והדפדוף, אלא בנגישות המידית למידע ללא קושי מיוחד ומבלי להתחשב במרחק הגאוגרפי. בזמן אמת ניתן לתור אחר אתרים בנושאים אזוטריים מרובים, לגלוש אליהם, לעיין בהם ולהתעדכן בחופשיות ובנוחות חסרת תקדים במידע המצוי בהם.
במקביל לשימוש ברשת האינטרנט, התרחב מאוד השימוש בדואר אלקטרוני, המאפשר תקשורת בין אישית, בפרטיות ובעלות נמוכה. כמו כן, בשנים האחרונות ניכר גידול רב בתקשורת חברתית מקוונת ובשימוש ברשתות חברתיות כגון פייסבו.
הפייסבוק כרשת חברתית מיוחד מכמה סיבות. ראשית, הוא חדר לחייהם של מיליוני אנשים והפך לחלק בלתי נפרד משגרת היום של רבים, בייחוד צעירים. שנית, הוא משפיע בתחומים רבים בחברה, החל מתקשורת בין אישית, דרך פרסום וכלה באיסוף מאגרי מידע על אנשים, ולכן מחקרים רבים נעשים עליו.
בדיקת הקשר בין פרופיל הורים לפעילות הורים בבלוגים ופורומים באינטרנט נערכה באמצעות סקירת ספרות מקצועית אשר מציגה את משתני המחקר וכן את קשר ביניהם וכן באמצעות ניתוח סטטיסטי אשר נערך בעקבות ניתוח שאלונים שהופצו בקרב הורים ובחנו את סגנון ההורות ואת השימוש שלהם בפורומים ובלוגים בנושא הורות.
מחקר זה מעלה שימוש נוסף לבלוגים ופורמים בעידן האינטרנט, שימוש המאפשר להורים צעירים להתעדכן בנושא הורות, לשתף ולהרבות ידע ביחס להורות וגידול ילדים באופן מיטבי.
מבוא
1. סקירת ספרות
1. פורום, רשתות חברתיות ובלוגים, מהם?
1.1 פורום, רשתות חברתיות ובלוגים-הגדרות ומאפיינים
1.2 פורום בנושא הורות
2. סגנון הורות מהו?
3. הקשר בין פרופיל הורים (מסוים) לפעילות הורים בפורומים רשתות חברתיות ובלוגים
4. השיטה
4.1 נושא המחקר
4.2 שאלת המחקר
4.3 השערות המחקר
4.4 משתתפים
4.5 כלי המחקר
4.6 הליך המחקר
5. תוצאות
5.1 נתונים תיאוריים
5.2 דיון וסיכום
6. ביבליוגרפיה
7. נספחים
7.1 שאלון המחקר
7.2 דוחות ניתוח הנתונים (SPSS)