אסטרטגיות התגמול מבוססות על תיאוריות הנעה קלאסיות. תיאוריות אלו מנסות להסביר כיצד מעודדים התנהגות רצויה אצל עובד. דהיינו, השקעת מאמץ והשגת ביצועים גבוהים.
עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את הקשר בין עבודת הצוות לבין התגמול בבנק.
בהתאם לתיאורית ההוגנות של Adams עובדים שוקלים את ערך תגמוליהם ביחס להשקעתם בעבודה. העובד שופט את מידת ההוגנות שביחס בין תגמולו הכולל לבין השקעתו הכוללת, ע"י השוואה ליחס התגמולים וההשקעות של עובדים אחרים בעבודות דומות.
צוות אפקטיבי הוא צוות מלוכד, אנשי הצוות תומכים זה בזה ויודעים לאן פניהם, נערכים דיונים רבים, כל אנשי הצוות מבינים היטב את משימת הקבוצה ומקבלים אותה, אנשי הצוות מקשיבים איש לרעהו וכל רעיון זוכה לאוזן קשבת.
עבודת צוות הינה עבודה המובילה לאפקטיבית בארגון ולכן הספרות מספקת מגוון רחב של משתנים כדי לאמוד את האפקטיביות של צוות כגון: ביצועים, התנהגות, הגישה, הסגנון חברי הצוות התרבות הארגונית, מנהיגות, תדירות של פגישות צוות, אווירה של אמון , פתיחות ועוד.
העבודה הנוכחית עניינה בקשר בין הקשר בין עבודת הצוות לבין התגמול בבנק.
המדגם הנוכחי כלל 50 משתתפים עובדים בבנק הפועלים, בעיקר גברים, בני 34.06 בממוצע, נשואים ברובם, השכלה תיכונית או על תיכונית לרוב. ממוצע שנות הוותק לעובד עמד על-5 שנים, 58% מכהנים בתפקידים שאינם ניהוליים, 42% ציינו את דרגתם כמנהלים.
בחינת הסטטיסטיקה התיאורית של משתני המחקר העלתה כי המשתנה הוגנות תגמול נמצא כבעל תפיסה כללית ממוצעת ובינונית של הוגנות תגמול של הארגון כלפי העובדים. המשתנה עבודת צוות העלה מודעות עצמית גבוהה, אך אמפטיה נמוכה.
השערת המחקר אשר בחנה האם קיים קשר חיובי בעוצמה בינונית בין תפיסת הוגנות התגמול לבין תפיסת עבודת הצוות, העלתה כי קיימים קשרים חיוביים בעוצמות בינוניות בין הוגנות התגמול לעבודת הצוות על כל ממדיו.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 הקדמה
2.2 עבודת צוות במסגרת התרבות הארגונית
2.3 תגמול
2.4 הקשר בין עבודת צוות לבין תגמול
3. שיטת המחקר
3.1 אוכלוסיית המחקר ושדה המחקר
3.2 גודלו והרכבו של המדגם
3.3 כלי המחקר
3.4 הליך המחקר
3.5 שיטת ניתוח הנתונים
4. ממצאים
4.1 סטטיסטיקה תיאורית של משתני המחקר
4.2 בחינת השערת המחקר
5. דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים
שאלון המחקר
SPSS