עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את שוק החלב בישראל, התפתחותו, החברות המרכיבות אותו, סקירת הרפתות בישראל, הריכוזיות השלטת במשק החלב ורמת התחרות המאפיינת אותו.
משק החלב בישראל הנו אחד משני הענפים האחרונים המתנהל מאז קום המדינה תחת משטר של תכנון מרכזי. במסגרת זו נקבע היקף הייצור הארצי של חלב גולמי בהתאם לתחזית הצריכה של חלב ומוצריו וכן נקבעת מכסת חלב אישית לכ- 950 יצרני החלב. אחת הסיבות העיקריות לתכנון המרכזי של משק החלב הוא שנתח קליטת החלב של שלוש החברות הגדולות העוסקות בעיבוד חלב הוא מעל 90%, ולהן אינטרס לשמור על יציבות ההספקה של החלב למפעליהן, ומשם לצרכנים. זאת ועוד, דוח בנק ישראל העלה כי משק החלב בישראל הוא סגור ומחיר מוצרי החלב מושפע ממבנה משק החלב שהוא אינו תחרותי והפיקוח על המחירים לצרכן מצומצם.
התוצאה עלייה ניכרת במחיר מוצרי החלב וביניהן העלייה הנודעת של מחיר הקוטג.
העבודה הנוכחית תעסוק בשוק החלב בישראל, התפתחותו, החברות המרכיבות אותו, סקירת הרפתות בישראל, הריכוזיות השלטת במשק החלב ורמת התחרות המאפיינת אותו.
הבדיקה תיערך באמצעות סקירת מאמרים, נתונים סטטיסטים מאת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וספרות אינטרנטית.
1. מבוא
2. משק החלב בארץ ישראל
3. רפתות חלב- סקירה ונתונים
4. שוק החלב בישראל: החברות המרכיבות את הענף
5. הריכוזיות בשוק החלב
6. תחרות במשק החלב
7. סיכום ומסקנות
8. ביבליוגרפיה