עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את השפעת שוק המט"ח על שוק העבודה.
מדינת ישראל היא מדינה קטנה, אשר רוב ייצורה מיועד לייצוא וכיוון שהיצואנים מקבלים את תמורתם במטבע זר, לשער החליפין יש השפעה ישירה על רווחיותם. כך למשל אם שער החליפין יורד הרווחיות של היצואנים נשחקת, לכן הם מחפשים כיצד לצמצם את העליות והדבר הכי זמין בדרך כלל הוא נושא הכוח אדם, לכן ברגע ששער החליפין יורד, מיד מתחילה מגמה בקרב חברות אשר מייצרות לייצוא על הקפאת גיוסים, פיטורי עובדים וכדומה.
סוגיה זו ניתנת להסבר ע"י מספר מודלים מקרו כלכליים המציגים את הקשרים בין שוק הסחורות והשירותים, שוק העבודה לשוק הכסף ושוק המט"ח, המתייחסים למשק פתוח, כמובן שכל אחד מהמודלים מושפעים ממדיניות של שער חליפין קבוע וממדיניות של שער חליפין נייד.
בעבודה זאת מוצגת השפעת שוק המט"ח על שוק העבודה כאשר קיימת התייחסות לניתוח לפי שער חליפין נייד, כדוגמת מדיניות שער החליפין המצויה בישראל.
במדינת ישראל היה נהוג משטר של יעדי שער חליפין (ה"אלכסון") ועם הזמן רצועות הניוד של שער החליפין כל כך התרחבו עד כדי כך, שנכון להיום הבנק המרכזי אינו מתערב יותר במסחר של מטבע חוץ ושער החליפין נייד. לפי המודלים שאציג נראה שישנו קשר שלילי בין השינוי בשער החליפין ושינויים בשיעור האבטלה, כלומר כאשר שער החליפין יורד ישנו גידול בשיעורי האבטלה ולהפך, כאשר שע"ח עולה ישנו קיטון בשיעור האבטלה. כמו כן מוצגים הגורמים המשפיעים על שער החליפין ומה הם הגורמים המשפעים על שיעורי האבטלה.
1. מבוא
1.1 רקע תיאורטי
1.1.1 אבטלה-הגדרת המושג, סיבות, השלכות על המשק ועל החברה
1.1.2 שער חליפין מהו-הגדרת המושג
1.1.3 שינויים בשער החליפין- סיבות והשלכות
1.1.4 מודלים תיאורטיים המסבירים את השפעת שינויים בשוק המט"ח על שוק העבודה
1.2 סקירה ספרותית
1.3 מטרת המחקר
2. המחקר
2.1 שיטת המחקר
2.2 נתונים
2.3 תוצאות
3. סיכום
3.1 דיון
3.2 מסקנות
4. ביבליוגרפיה
נספחים