עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את קשר בין חרדה לבין דיסלקציה בקרב ילדים.
הספרות מלמדת כי השילוב בין הפרעות חרדה ולקויות למידה בעל שכיחות גבוהה בקרב ילדים.
עבודה זו תעסוק בקשר בין חרדה לבין דיסלקציה בקרב ילדים.
חשיבותה של הסוגיה הנבחנת, נובעת מהעובדה כי ילדים בעלי דיסלקציה, בעיות רגשיות לאור הקשיים שלהם, בעיות רגשיות אלו תורמות להחמרת הקשיים. לכן חשוב לבחון באופן מעמיק את הקשר בין חרדה לבין דיסלקציה, על מנת להעניק ללוקים בדיסלקציה את המענה האיכותי ביותר.
ואכן, רבים הם הילדים, אשר מתקשים בבית הספר וכן בגן בביצוע מטלות שונות, לרוב הם מאובחנים, אך לא ניתן דגש מספק לאלמנט החרדה המונע מהם לעתים לבצע מטלות ולהגיע להישגים. לכן חשוב לבחון משתנה זה בהקשר של ליקויי למידה על מנת למצוא את הדרך לסייע לילדים אלו להתגבר על הליקוי ולבצע מטלות באופן נכון ותקין. כמו כן, יש לתת את הדעת להיבט הנפשי –רגשי הכרוך בדיסלקציה בקרב תלמידים, היבט המשליך גם על הישגיהם הלימודיים. במסגרת עבודה זו, אתייחס לפאן הרגשי בקרב ילדים דיסלקטים, תוך התמקדות בחרדה.
השאלה הנבדקת תבחן על ידי ספרות תאורטית מחקרית בנושא דיסלקציה וחרדה.
החלק הראשון של העבודה מוקדש לסקירת הספרות רלוונטית דיסלקציה, הגדרות ומאפיינים. החלק השני עוסק במשתנה חרדה- מאפייניה וביטוייה באוכלוסייה ובקרב ילדים. החלק השלישי כולל התייחסות ממוקדת לשאלת המחקר ולפיכך בוחן באמצעות ספרות מחקרית את הקשר בין חרדה לבין ליקויי למידה (דיסלקציה). במסגרת חלק זה יוחד מקום לטיפול בילדים עם ליקויי למידה, הלוקים גם בחרדה.
1. מבוא
2. דיסלקציה
3. חרדה
4. הקשר בין חרדה לבין דיסלקציה בקרב ילדים.
4.1 סקירת מחקרים
4.2 טיפול
5. דיון וסיכום
6. ביבליוגרפיה