לקות למידה הוא תחום לקות מובחן המוגדר כפער משמעותי בין היכולת האינטלקטואלית לבין רמת ההישגים. הלקות מתבטאת בקשים משמעותיים ברכישת המיומנויות ובשימוש בהן..
מטרת העבודה הנוכחית הייתה לבחון את הקשר בין חרדת מבחנים לבין ליקויי למידה בקרב מתבגרים.
לקות למידה משפיעה על החיים החברתיים, הרגשיים של הסובל ממנה בצורות מגוונות. ניתן לומר שהשפעתה של לקות הלמידה גלשה הרבה מעבר לתחום הלימודי .תלמידים בלי לקות למידה נחשפים לביקורת שלילית ולכן מפתחים קשיים רגשיים המתבטאים בדרכים שונות. אלה עלולים לפגוע בערך העצמי ובדימוי העצמי. בנוסף, רמת המתח עולה, ועשויה להתפתח: חרדת בחינות, חרדת ביצוע או חרדה מסיטואציות חברתיות שונות.
חרדת מבחנים מוגדרת כחוסר יכולת לחשוב או לזכור, תחושה של מתח, קושי בקריאה והבנה של משפטים פשוטים או כיוונים על בדיקה. לחרדת מבחנים השלכות רבות על המתבגר וכן על המתבגר לקוי הלמידה.
עבודה זו מתמקדת בליקויי למדיה והקשרם לחרדת בחינות בקרב תלמידים, כלומר, האם קיים קשר בין ליקויי למידה לבין חרדת מבחנים בקרב מתבגרים עד התיכון.
השערת המחקר היא כי יימצאו רמות גבוהות של חרדת מבחנים בקרב מתבגרים בעלי ליקויי למידה.
ממצאי המחקר מעלים בין היתר כי חרדה הנה תכונה נרכשת ומולדת, המתבטאת בנטייה של הפרט לתפוס טווח רחב של נסיבות כמאיימות, למרות שהן אינן כאלה, ולהגיב עליהן באופן בלתי פרופורציונאלי .רבים הם הלוקים בחרדה, בשלב זה או אחר בחייהם. לעיתים החרדה פורצת עקב אירועים טראומטיים או אירועים קשים אחרים.
קיימים תסמינים שונים המורים על חרדה , אך לא תמיד ניתן לזהותם בבירור ולכן החרדה אינה זוכה לטיפול הולם. ההשלכות לכך הן קשות , כאשר החרדה משפיעה על איכות החיים, הערכה עצמית ועוד בריאות. כלומר מיל המפתח הנה פגיעה בתפקוד היום יומי.
תקציר
מבוא
1. ליקויי למידה
1.1 הגדרה ומאפיינים
1.2 אבחון הלקות
1.3 טיפול רגשי ודידקטי
2. חרדה
2.1 חרדה הגדרות ומאפיינים
2.3 חרדת מבחנים
3. חרדה בקרב ילדים עם ליקויי למידה.
4. לקות למידה וחרדת בחינות
4.1 הקשר בין חרדת בחינות לבין לקויי למידה בקרב תלמידים
5. דיון וסיכום
ביבליוגרפיה