עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת את התחרותיות בשוק הסלולר מבחינה, כלכלית, חוקית ומוסרית.
הטלפון הסלולארי מהווה חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו, כאשר טלפונים ניידים הם אחד מכלי התקשורת החיוניים בחיים המודרניים.
השימוש בנייד אופייני למדינות בהן תשתית תקשורת מפותחת יותר ומדינות תחרותית יותר בשוק האלחוטי. יחד עם זאת, השימוש בטלפונים ניידים ברחבי העולם הוכפל מאז שנת 2000 ובעיקר לאחר דיגיטציה של הרשת הסלולארית, בקרב מדינות מתפתחות. רמת החיים והצמיחה הכלכלית במדינות מתפתחות קשורה לזמינות ושימוש של שירותי תקשורת.
כיום יש כ 3500000000 מנויי טלפון סלולארי ברחבי העולם, יותר ממחצית האוכלוסייה האנושית.
הטלפון הנייד שינה למעשה את דרכי התקשורת של בני אדם ברחבי העולם וכן מהווה גשר בין תקשורת בין אישית ותקשורת המונים.
בסין למשל, עם הגידול היציב של הכלכלה הסינית ושיפור טכנולוגיית התקשורת הסלולרית, שיעור השימוש בטלפון נייד עולה בהתמדה. ככלל כיום, הטלפון הנייד נתפס ככלי הכרחי וכטרנד המציין הזהות, הסגנון ותבנית המשתמש. כמו כן, הגורמים הפסיכולוגיים המשפיעים על צריכת טלפונים ניידים הם: תפיסת המחיר, תפיסת המותג, אמינות הכוללת את איכות הנייד וחווית הקנייה, מידת חדשנותו של הנייד ו-קוהרנטיות והתאמה בין הטלפון הנייד המוצע לבין הייחודיות של הצרכנים, בבחינת סגנון, ותפיסת החיים.
ואכן עיקר הגידול בשימוש בטלפון הנייד הגיע ממדינות מתפתחות גדולות, במיוחד בסין, הודו, ורוסיה. בסין לבדה ישנם 547,000,000 משתמשים, יותר מרבע מהאוכלוסייה בהודו 223000000 מנויי הטלפון הנייד, וברוסיה 2004 מנויים. מכאן ששירותי טלפון נייד חוו צמיחה דרסטית בשנים האחרונות, במיוחד במדינות המתפתחות. בעשור האחרון, בעקבות הקמת המערכת הגלובלית לתקשורת ניידת. באופן כללי, כלכלנים מאמינים כי דיפוזיה של שירותי הטלפון הנייד מושפעים מחידושים טכנולוגיים נוספים, כגון המעבר לטכנולוגיה דיגיטלית. כמו כן, מחקרים הראו כי העושר הכלכלי של אומה מעלה את הביקוש לטלפונים ניידים.
מטרתה של העבודה הנוכחית הנה לבחון את התחרותיות בשוק הסלולר מבחינה, כלכלית, חוקית ומוסרית.
מבוא
שוק הסלולאר
תחרותיות בשוק הסלולר:היבטים הכלכלים, החוקיים ומוסרים
סיכום
ביבליוגרפיה