כאשר חברות מנפיקות את הדוחות הכספיים שלהם, הן לעתים קרובות נוטות להנפיקם בשני שלבים: בשלב תאריך פרסום הרווחים, ומדדי ביצוע מרכזיים כגון רווח למניה, צמיחה במכירות, ורווח תפעולי. מאוחר יותר, הן מנפיקות דוח המכיל מידע מפורט כגון הערות שוליים, דיונים, ניהול וניתוח, וכן הצהרה של תזרימי מזומנים. זהו הליך בן שני שלבים של שחרור מידע פיננסי רלוונטי למשקיעים.
עבודה זו בוחנת את הקשר בין דיווח על תיקון הדו"ח לתגובת השוק לאור הספרות הקיימת כיום בנושא ומציגה את הסתייגויותיה.
השאלה הנשאלת היא האם משקיעים מסוגלים להשקיע תשומת לב מספקת לניתוח הדוחות? עד כמה הם קשובים למידע ? האם הם מתעלמים לחלוטין מהמידע? האם משקיעים מזלזלים או נוטים שלא להעריך נכונה את נתוני הדוח?
הספרות מלמדת כי על המשקיע לעקוב אחר הדוח, לדעת לפעול באופן מהיר ובעיתוי מתאים, לפעול באופן מיידי ביחס לכל מידע חדש ולהתעדכן במצבה הכלכלי של החברה כפי שהוא נשקף מהדוח הכספי.
כמו כן, מחקרים בחשבונאות בחנו בהרחבה את הרלוונטיות והערך של נתונים חשבונאיים וכן את התועלת של מידע פיננסי למשקיעים. על פי מודל simple earnings capitalization מחיר המניה הנו פונקציה של רווחים ומידע על תזרימי מזומנים עתידיים.
המחקר הנוכחי יבחן את הקשר בין דיווח על תיקון הדו"ח לתגובת השוק.
הספרות גורסת כי מידע פרטי על הערך של החברה (לפני ההכרזה והמידע הניתן במסגרתה) מציג שינוי במחיר המניה, קיים קשר חיובי משמעותי בין הרווחים בעבר, הכרזה על רווחים בהווה לבין ערך המניות בעתיד. וכי תגובה שלילית של השוק הנה תוצאה של רווח שלילי צפוי.
מחקר זה עורך בחינה מחודשת ובודק האם הדיווח על תיקון הדו"ח אכן משפיע על התנהגות המנייה. ובכן מטרת המחקר הנוכחי הן לבחון את הקשר בין דיווח על תיקון הדו"ח לתגובת השוק לאור הספרות הקיימת כיום בנושא ומציגה את הסתייגויותיה.
מבוא- מטרות העבודה וחשיבותה
פרק א: היבטים תיאורטיים
פרק ב: היבטים אמפיריים
דיון, סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה
נספחים