עבודת סמינריון אקדמית הבוחנת:
הבנת השינוי הארגוניים המחוללים בארגונים בעקבות הכנסת מערכות לוגיסטיות.
מערכות מידע אסטרטגיות יכולות לשנות בצורה דרסטית את התוצרים והשירותים שמציע ארגון, אך גם את התהליכים המקובלים בתוכו ואת עצם מהותו של הארגון.
המטרות של המערכות הלוגיסטיות הן להעניק שירות יעיל, להפחית עלויות ולהגדיל את ערך השירות, על ידי שיפור שביעות רצון הלקוחות ונאמנותם.
ואכן כיום ארגונים מעניקים דגש רב לאוטומציה של תהליכים לאוטומציית השירות ללוגיסטיקת השירות ולניהול הידע בארגון. למשל מערכת לוגיסטית אשר מצויה בשימוש רב בארגונים היא מערכת CSM. ניתן לראותה בשימוש בתעשיות שונות כגון ביטוח, בנקים וטלקומוניקציה, היתרונות של מערכות CSM מתעלמים בדרך כלל בענפי התעשייה. זוהי האמת במיוחד. המערכת יעילה בארגוני ייצור, שירות ולוגיסטיקה ואף הכרחית לצורך, משלוח הכמות הנכונה, התאמת חלקי חילוף, תחזוקת השירות, גיוס מפיצים ומהנדסים חיזוי צרכים, חלפים, ניהול שרשרת אספקה ועוד. לארגון אין את היכולות והידע הדרוש כדי לספק את השירות והתחזוקה, לעקוב אחר חלקי חילוף וכדומה ללא מערכות מבוססי ידע ואוטומציה מערכת (KBSAS) עבור השירות והלוגיסטיקה.
הגישה המקובלת של השירות הלוגיסטי מתחילה עם קבלת בקשות של לקוחות על ידי טלפון, פקס או דואר אלקטרוני. בהתבסס על רשומות העבר, צוות שירות הלקוחות צריך לוודא את זהותו של הלקוח ורושם את הבקשות, בהתבסס על הידע והניסיון, והזמינות של אנשי השירות בשדה, חלקי חילוף, שירות כוח אדם מתאים בתחום וחלקי חילוף מוקצים לאספקת באתר שירות ללקוח. לאחר מתן השירותים באתר, ניתן לחזור לתיקון במוסך, שיפוץ, ושדרג. מדובר בזרימת ידע מסובך, עבודה רבה וכתוצאה מכך, מידע שימושי עלול ללכת לאיבוד בשל טעות אנוש.
כאמור, כיום ארגונים שונים עושים שימוש במערכות לוגיסטיות המשמשות למטרות טיפול חלקי חילוף, לוגיסטיקה הכוללים אחסון והפצה של חלקי חילוף, ניהול חלקים חילוף, מלאי וכן ידע שימושי.
מטרות המחקר
1. הבנת השינוי הארגוניים המחוללים בארגונים בעקבות הכנסת מערכות לוגיסטיות.
2. כיצד מערכות לוגיסטיות משפיעות על המשאב האנושי בבחינת שביעות רצון ולחץ בעבודה?
3. האם עובדים נוטים להתנגד להכנסת מערכות אילו?
מבוא
מטרות המחקר
תיאור הארגון
סקירת ספרות
השפעת הכנסת שינויים ארגוניים על המשאב האנושי
עמדות עובדים כלפי שינוי
התנגדות לשינוי מהי ?
התנגדות לשינוי ושיתוף עובדים
השפעת השינוי: הכנסת מערכות, על שביעות רצון ורמת הלחץ של העובדים בארגון
מתודולוגיה
מאפייני אוכלוסיית המדגם
כלים
ההליך
שיטת הניתוח
תוצאות
סטטיסטיקה תיאורית של משתני המחקר
בדיקת השערות המחקר
השערה מספר 1 : קיים קשר חיובי בין רמת ההתנגדות לשינוי בהטמעת מערכת הפצה לוגיסטית לבין רמת הלחץ.
השערה מספר 2: קיים קשר שלילי בין התנגדות לשינוי בהטמעת מערכת הפצה לוגיסטית לשביעות הרצון.
השערה מספר 3 : קיים קשר שלילי בין שביעות הרצון לבין רמת הלחץ בעבודה.
ממצאים נוספים
דיון, סיכום ומסקנות
מגבלות המחקר
ביבליוגרפיה
שאלון