העבודה הנוכחית בוחנת כיצד העסק המשפחתי משפיע על הדינאמיקה והיחסים הבין משפחתיים. כיצד העסק המשפחתי משפיע על היחסים בתוך המשפחה?
בשנים האחרונות חלה מגמת עלייה בשיעור היזמות העסקית בישראל ובמדינות אחרות בעולם. על פי נתונים סטטיסטים שיעור היזמות הכולל בישראל הוא 6.6%, והוא דומה לשיעור היזמות בנורבגיה, באירלנד, בבריטניה, בצרפת, ביוון ובסינגפור. שיעור זה גבוה משיעור היזמות הממוצע במדינות האיחוד האירופי (5.6%), אך נמוך משיעור היזמות בקנדה ובארצות-הברית ומשיעור היזמות הממוצע בכל המדינות שהשתתפו במחקר (9.4%). העלייה בשיעור המיזמים הביאה לעלייה במחקרים הדנים בהיבטיה השונים של היזמות העסקית. יזמות עסקית מוגדרת כהשקפת עולם ערכית הכוללת מערכת של מיומנויות ויכולות, שאותן ניתן לשכלל תוך הגברת המודעות ותוך מהלך מכוון של אימון והתנסות.
תחום גישת היזמות בעסקים בעולם מתבטאת באופן שונה ממקום למקום, וניתן לראות התפשטות רחבה יותר של התופעה בייחוד בחברות השמות דגש על הישגיות, אקטיביות וערעור על "אמונה עיוורת". כאשר המילה יזמות נאמרת – האסוציאציה הראשונית שלנו היא עסקים, אך זה מושג תרבותי. זהו מושג שמתאר ערך – חדשנות, פריצת דרך. הוא מתקיים בשלושה מגזרים: במגזר הפרטי, במגזר הציבורי ובמגזר החברתי.
עובדה זו עוזרת לנו להבין גם את ההבדלים בין סוגי היזמים, שכן אישיותו של היזם מתחילה להתעצב משחר ילדותו- היא מושפעת מהספרה הביתית המשפחתית, מהסביבה החיצונית שבה הוא גדל והנורמות שזו משרישה. כמו כן, אמונות של קבוצות ושחקנים רלוונטיים, כגון משפחח, ישפיע על כוונותיו של היזם וכן נמצא כי יזמים פוטנציאלים נוטים יותר לשקול לפתוח בעסק משלהם בעתיד באם יש להם הורים או אחים עם ניסיון יזמי.
יזמים אלו אנשים בעלי מאפיינים פסיכולוגיים חברתיים ומשאבי הון אנושי ייחודיים. כלומר, כאלו שמעודדים פנייה ליזמות. התכונות המרכזיות והעיקריות אשר נבדקו ונמצאו כתכונות יזם הן: השגיות, מיקום שליטה, נטילת סיכונים, חוללות עצמית, יצירתיות, מיומנויות וגורם הפעלה. תכונות היזם מורכבות ממספר היבטים ולא קיימות במידה שווה אצל כולם, ישנם סוגי יזמים שונים שעניינם משתנה בהתאם לאישיותם. אישיות היזמים מורכבת גם היא ממספר גורמים כמו נטייה לנטילת סיכונים, יצירתיות, מיומנות, אופטימיות שבניהם ישנה סינרגיה משתנה. בשורה התחתונה טוב יעשה יזם שלא יהיה קיצוני מידי במעשיו, שלא יפעל יתר על המידה מתוך אמוציות, ידע לשלב ולהעריך את כישוריו ויצירתיותו בצורה הגיונית ומציאותית ובאופן כללי לא יאבד בעולם פרי דמיונו, שכן המטרה היא בסופו של דבר להביא לידי ביצוע את אותם מחשבות, ביצוע במציאות קשה, תחרותית וחסרת וודאות.
על פי מחקרים מאפייניו האישיים של היזם הכוללים יכולות אישיות, כישורים, ניסיון וכדומה.
א. מבוא
ב. רקע תיאורטי
ג. מתודולוגיה
מטרת המחקר
שיטת המחקר
שדה המחקר
שלב הכניסה לשדה המחקר
אוכלוסיית המחקר
כלי המחקר
שלב איסוף הנתונים
ד. ממצאים
ה. דיון וסיכום
ביבליוגרפיה