מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה בחינת הקשר בין מיזוג חברות, שביעות רצון העובדים, רמת הביצועים וכוונות העזיבה שלהם לפני ולאחר השינוי.
בעיתה העסקית של החברה בשנים האחרונות נובעת מגל של שינויים בעקבות מיזוג, כאשר לשינויים הללו השלכות על תחושות העובדית ורווחיות הארגון. לפיכך, מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה בחינת הקשר בין מיזוג חברות, שביעות רצון העובדים, רמת הביצועים וכוונות העזיבה שלהם לפני ולאחר השינוי.
אוכלוסיית המדגם כללה 60 נחקרים, 30 גברים ו-30 נשים. כמו כן המדגם כלל 28 רווקים ו-34 נשואים, גילם הממוצע של הנחקרים נמצא 33.65 שנים, הוותק הממוצע נמצא 4.42 שנים. בנוסף לאמור מרבית הנחקרים דווחו כי נטשו ביוזמם הארגון וכן מרביתם תפקדו כעובדים מן השורה בארגון.
במחקר זה נעשה שימוש בשאלון מובנה שהוכן מראש עם שאלות קבועות וסגורות. השאלון בחן ארבעה משתנים: התנגדות לשינוי והתמודדות עם שינוי ארגוני, שביעות רצון העובדים בעקבות השינוי, תפיסת העובדים בנוגע לתפוקתם ותחושות העובדים בנוגע לכוונות עזיבה בעקבות שביעות רצונם מהעבודה לאחר השינוי. השאלות בשאלון זה יהיו מדורגות בסולם ליקרט המאפשר 5 אפשרויות לתשובה (1 – 5) כאשר 1 היא התשובה השלילית (נמוכה) ביותר, ו-5 היא התשובה החיובית (גבוהה) ביותר.
כמו כן במסגרת המחקר הנוכחי נבדקו 3 שאלות מחקר, אשר הופרכו זו אחר זו:
• קשר ישיר בין התנגדות העובד לשינוי לשביעות רצונו מהעבודה – קשר שלילי – ככול שההתנגדות לשנוי גדולה יותר שביעות הרצון של העובד יורדת.
• קשר ישיר בין שביעות רצון העובד לתפוקת העבודה שלו – קשר חיובי – ככול ששביעות רצון העובד גדולה יותר כך תפוקת העבודה שלו גדלה יותר.
• קשר ישיר בין שביעות רצון העובד לכוונות העזיבה שלו – קשר שלילי – ככול ששביעות רצון העובד גדולה יותר כוונות העזיבה של העובד קטנות יותר.
ממצאי המחקר העלו כי קיים קשר שלילי בין שביעות רצון העובדים מתהליך השינוי לכוונות העזיבה, סטטוס תעסוקתי ממתן את הקשר בין המשתנים ש"ר מתהליך השינוי לש"ר העובד, מין הנחקרים ממתן את הקשר בין המשתנים ש"ר העובד לתפיסת הביצועים, קיים קשר חיובי בין גיל הנחקרים למידת שביעות הרצון מתהליך השינוי ו-קיים קשר חיובי בינוני בין וותק הנחקרים לש"ר ממקום העבודה ומהתפקיד.
חלק א – מבוא:
ענף ה Flash
תיאור הארגון
הצגת הבעיה
שאלת המחקר
סקירת ספרות
התנגדות לשינוי
שביעות רצון עובדים
תפוקת עובדים – תפיסת ביצועים
כוונות עזיבה
הקשר בין המשתנים
הגדרת המשתנים
התנגדות לשינוי
צמצום ההתנגדות לשינוי
שביעות רצון עובדים
תפוקת עובדים
כוונות עזיבה
הקשר בין המשתנים
השערת המחקר
מודל המחקר
חלק ב – מתודולוגיה
שיטת המחקר
מערך המחקר
המדגם
כלי המחקר
הליך המחקר
שיטת הניתוח
נגישות למידע
חלק ג- ממצאים
חלק ד - דיון וניתוח
ביבליוגרפיה
נספח – שאלון המחקר