הסיבות לשינוי ארגוני עשויות לנבוע כתוצאה מגורמים מחוץ לארגון כגון: תקנות חדשות או הפרטת חברות, או שינויים שביצעו ארגונים אחרים, או מתוך הארגון, כאשר הסיבה האופיינית ביותר היא קיומן של תחושות שליליות והרגשת אי-סיפוק צרכים אשר מניעות את העובדים או את המנהלים לשינוי המצב.
המחקר הנוכחי ניסה לעמוד על הקשר בין סגנון ניהול והתנגדות לשינוי לבין כוונות עזיבה בחברת …. שאלה זו רלוונטית לאור בעיית הנטישה המסיבית של עובדי החברה בשנים האחרונות.
אנשים יעדיפו להישאר במצב המוכר להם אפילו אם המצב בו הם נמצאים מתסכל ומלא סבל, מאשר לעבור למצב הכרוך בחוסר בהירות והפתעות. עדיף הסבל הוודאי מאשר האושר הלא-ודאי. ההתנגדות מופעלת ע"י אינסטינקטים אשר מניעים תחושות ורגשות היוצרים אנרגיה להנעה ולפעולה עד להיווצרות התנהגות.
נושא המנהיגות ופיתוחה העסיק פילוסופים ומדענים רבים במשך הדורות. זהו מושג חמקמק שקשה להגדירו במדויק או לעמוד על טיבו וכל מרכיביו. כיום מקובל לחשוב שמנהיגות היא יכולת תלוית מצב,כלומר קיימים סוגים רבים שלה,שכל אחד מהם מתאים לסוג אחר של מצבים.
הבדלי המגדר בסגנון הניהול נמצא במרכז תשומת הלב של המחקרית מאז החלו נשים לכהן בעמדות ניהול בשנות השבעים. ההנחה היא שיש הבדל בין סגנון הניהול של גברים ושל נשים. מחקרים אשר בחנו את הבדלי מגדר בסגנון הניהול מראים הבדלים מעטים מאוד במאפיינים המיוחסים סטריאוטיפית לגברים כגון מוכוונוּת-מטלה, ובמאפיינים המיוחסים סטריאוטיפית לנשים כגון התמקדות ביחסי אנוש.
השאלה המחקרית נבדקה בקרב 50 עובדים בני 28.52 בממוצע.
ההסקה סטטיסטית בחנה באמצעות מבחן פרסון את מערכת הקשרים בין המשתנים, כאשר
- השערה מספר 1 טענה כי קיים קשר שלילי בין התנגדות לשינוי לבין סגנונות הניהול.
- השערה מספר 2 טענה כי קיים קשר חיובי בין התנגדות לשינוי לכוונות עזיבה.
- השערה מספר 3 טענה קיים קשר שלילי בין כוונות העזיבה לבין סגנונות הניהול.
המסקנות אשר עלו בעקבות המחקר הנוכחי היו כדלהלן:
קיים קשר שלילי בין התנגדות לשינוי לבין סגנון הניהול המעצב, קיים קשר חיובי בין התנגדות לשינוי לכוונות עזיבה, כלומר ככל שמידת ההתנגדות לשינוי תהיה רבה יותר, כוונות העזיבה יהיו גבוהות יותר ולהפך, קיים קשר שלילי בין כוונות העזיבה לבין סגנון הניהול המעצב, קיים קשר שלילי מובהק בין תפיסת המנהל בעל סגנון ניהול מעצב לוותק הנחקר, השכלה ממתנת את הקשר בין המשתנים התנגדות לשינוי ומנהיגות מעצבת ונשים תופסות את הממונה עליהן כבעל סגנון מנהיגות מעצב במידה רבה יותר מכפי שתופסים גברים את מנהלם.
1.מבוא
1.1 תיאור הארגון
1.2 הצגת הבעיה
1.2.1 הבעיה העסקית
1.3 שאלת המחקר
1.4 מטרות המחקר
2. סקירת הספרות
2.1 התנגדות לשינוי
2.2 סגנון ניהול
2.3 כוונות עזיבה
2.4 הקשר בין התנגדות לשינוי לבין סגנון ניהול
2.5 הקשר בין התנגדות לשינוי לבין כוונות עזיבה
2.6 הקשר בין סגנון ניהול לבין כוונות עזיבה
2.7 הגדרת משתני המחקר
2.8 השערות המחקר
2.9 מודל המחקר
3. מתודולוגיה
3.1 מערך ושיטת המחקר
3.2 המדגם
3.3 כלי המחקר
3.4 ההליך
3.5 שיטת הניתוח
4. ממצאים
5. דיון וניתוח
6. ביבליוגרפיה
7. שאלון המחקר