קיימים הבדלים בהתייחסות לשביעות רצון במגזרים שונים, כאשר ישנם גם היבטים משותפים רבים לניתוח שביעות רצון במקומות עבודה שונים. כל העובדים כמעט בוחרים את מקום עבודתם תוך שקלול השקעה ותגמולים כמעט בכל מסגרת עבודה יש חשיבות למשתנים ארגוניים ותפקידיים דומים
המחקר הנוכחי בחן את השפעת התפקיד בעבודה על תפיסת העוני ורמת הכנסה.
על פי גישת תרבות העוני, בה מחזיקים דוברי ממשלה ועובדי אוצר, העניים עצמם אחראים למצבם והעוני הוא חלק בלתי נפרד מהנוף האנושי. מכאן שיש לאלץ אוכלוסייה זו להשתלב בשוק העבודה על מנת לצאת ממעגל העוני. כלומר, אנשים שלא מבחירה נקלעים למצוקה כלכלית לכן העוני הנו תוצאה של תהליכים חברתיים , כלכליים ופוליטיים.
בקרב החוקרים בתחום, מוסכם באופן כללי, ששביעות רצון משמעה עמדה חיובית של העובד כלפי עבודתו.
אחד הדגשים הניתנים בהגדרות לשביעות רצון הוא על התגובות לתנאי העבודה. תגובות אלו מעוצבות הן על ידי הבדלים אובייקטיביים בתנאי העבודה, והן על ידי פרשנות סובייקטיבית שונה של הפרט לתנאים אלו.
העובדים נבדלים האחד מהשני וכל אחד למעשה עשוי להיות בעל רצונות ושאיפות שונים מרעהו כלפי מקום העבודה. כל אחד עשוי לפרש את מידת שביעות הרצון שלו במקום העבודה באופן שונה כך לדוגמא עובד אחד עשוי להיות שבע רצון מתגמול השכר ועובד אחר אינו שבע רצון וכיו"ב.
המחקר הנוכחי בחן את השפעת התפקיד בעבודה על תפיסת העוני ורמת הכנסה.
בדיקת הסוגיה נבחנה בקרב 100 נחקרים, 63% עובדי מחלקה ו- 31% מנהלים זוטרים ו- 6% מנהלים בכירים.
כלי המחקר בו נעשה שימוש במסגרת המחקר הנוכחי היה שאלון ובו נכללו 6 שאלות אשר בדקו את תפקידו של הנחקר, רמת הכנסתו, שביעות רצונו מהכנסתו ולבסוף מהי לדעתו הכנסה מספקת לצרכים בסיסיים.
במסגרת המחקר הנוכחי נבדקו ההשערות הבאות:
- 1.יימצאו הבדלים בתפיסת "צרכים בסיסיים" בין עובדים למנהלים.
- 2.יימצא קשר בין שביעות הרצון מהשכר לבין תפיסת "צרכים בסיסיים".
- 3.יימצאו הבדלים בין מנהלים לעובדים בתפיסת גובה השכר.
1. סקירת ספרות
2. השיטה
3. ממצאים
4. דיון ומסקנות
5. ביבליוגרפיה
6. נספחים
6.1 שאלון המחקר
6.2 SPSS