בתי-קפה רבים רוכשים ספות וכורסאות שונות כדי ליצור אווירה ביתית, אחרים משקיעים בתאורה מיוחדת, או בכלי הגשה ייחודיים. רבים מעצבים מחדש את בית הקפה מדי כמה שנים, בהתאם לעיצובים השולטים בכל תקופה
מטרתו של המחקר הנוכחי הוא לבחון מהם גורמים המשפיעים על העדפת לקוח באזור ישיבה בבית קפה?
נוף בתי הקפה בישראל תפס בשנים האחרונות תאוצה מרשימה, כאשר נכנסו לתוכו רשתות קפה מחו"ל, ומספר בתי-קפה ישראליים אשר הפכו לרשתות דוגמת ארומה, ארקפה, אילן'ס, קופי-בין ועוד, המגישים בנוסף למגוון רחב של משקאות גם חטיפי אוכל. בישראל פועלים כיום כ-1,000 עסקים המגלגלים כ-2 מיליארד שקל בשנה. עם זאת יצוין כי מדובר בעסק בעל סיכון גבוה שכן כמויות הפתיחות והסגירות בענף זה הן מהגבוהות במשק.
בעבודה זה הועלו 2 שאלות:
- כיצד משפיעים מאפייני הקונה – תרבותיים, חברתיים, אישיים ופסיכולוגיים – על התנהגות הקנייה?
- כיצד מקבל הקונה את החלטות הרכישה
מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את העדפת הלקוח את אזור ישיבה בבית קפה. לצורך בדיקת העדפות הלקוח נערך מחקר כמותי-איכותי משולב אשר כלל 30 תצפיות וכן ראיון בקרב 5 לקוחות ו-5 מלצרים.
ממצאי המחקר מלמדים כי לקוחות נוטים להעדיף אזור ישיבה על משנהו. במקרה הנבחן הלקוחות העדיפו את חלל בית הקפה על פני אזור ישיבה הקרוב לאקווריום. בדיקה סטטיסטית העלתה כי הלקוחות מעדיפים באופן מובהק את אזור הישיבה בית הקפה עצמו בכל שעות היממה.
הבדיקה האיכותית העלתה גם כי הלקוחות מעדיפים את אזור בית הקפה הנתפס כנוח, מרעיש, צפוף, בעל מושבים נוחים במיוחד. לעומתו אזור האקווריום נתפס על ידי הלקוחות כאזור נעים, רגוע, חם מידי ומנותק.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
2.1 כללי התנהגות הצרכנים
2.2 בחירת הלקוח את אזור ישיבה בבתי קפה
3. השיטה
3.1 שאלת המחקר
3.2 שיטת המחקר
3.3 כלי המחקר
3.4 מודל המחקר
3.5 משתני המחקר
3.6 הליך הדגימה
3.7 הליך המחקר
3. ממצאים
4. דיון ומסקנות
5. ביבליוגרפיה
6. נספחים
7.1 שאלון המחקר
7.2 ראיונות
7.3 תמונות מבית הקפה