האמונה האסלאמית טוענת למיקומה ולמעמדה הנחות של האישה מכול הבחינות, להבדיל מההגות הפמיניסטית הגורסת כי מעמדה הנחות של האישה במהלך ההיסטוריה המוסלמית אינו פרי מדיניותו של הנביא עצמו אלא שיבוש על ידי ממשיכי דרכו.
השאלה הנשאלת כיצד מסייע המקלט לנשים מוכות במגזר הערבי, לנשים לצאת מכבלי הדיכוי והאלימות בו הן מצויות?
לטענת הפמיניסטיות, מחמד הנביא כונן דת שוויונית בה נטלו חלק נשים מבחינה פוליטית כלכלית וחברתי . בפועל דיכוין של הנשים במדינות אסלאמיות ושלילת זכויותיהן כאזרחיות וכבנות אדם שריר וקיים. באיראן למשל, עם עלייתו של חומיני לשלטון וכינון המהפכה האסלאמית זכויותיה הבסיסיות של האישה האיראנית נשללו כמעט לחלוטין והיא נותרה מחוסרת הגנה משפטית וחברתית .
האידיאולוגיה של התנועה האסלאמית באיראן היא אנטי פמיניסטית ובכלל זה היחס לנשים על פי אידיאולוגיה זו שחרור הנשים הוא שורש הרע הפוגע בחברה האסלאמית, ועל המשפחה הפטריארכאלית כמו כן הפמיניזם מזוהה על המערב האימפריאליסטי הכובש.
מטרתו של המחקר הנוכחי הייתה לבחון כיצד המוסד לנשים מוכות ביישוב מהמגזר הערבי בגליל מסייע לנשים להשתחרר מכבלי הדיכוי והאלימות בו הן שרויות ?
בחינת הסוגיה נערכה באמצעות 8 ראיונות: 5 ראיונות עם מטופלות במוסד ו-3 ראיונות עם הצוות המקצועי במוסד.
הראיונות בחנות את עמדות המטפלים והמטפלות באשר להיקף הפעילויות הניתנות לנשים, היקף הסיוע, תחושת הנשים במוסד וכן נשאלו פרטים טכניים אודות משך השהייה במוסד, האוכלוסייה המגיעה למוסד. לבסוף המטפלים נשאלו אודות קיומה של הסברה בתחום וכן הם ציינו בסיום הראיון מה ניתן לשפר במוסד.
לאור ממצאי המחקר, ניכר כי אכן המקלט/מוסד אכן משחרר את הנשים מכבלי הדיכוי והאלימות, שהרי הן חיות ומתגוררות בבית מוגן בו מוענק להם ביטחון, חום ואהבה ואין הן סופגות אלימות מצד בן זוגן. כמו כן, במידה ולאחר 6 חודשי שהייה אין הן מסתדרות , המוסד מאפשר להם להישאר עד אשר יימצאו את דרכן ויהיו מוגנות. מעבר לכך, המוסד מספק להם תמיכה קיומית, נפשית ומוראלית וכן עוזר להם להתמודד עם בעיותיהם וחייהן למודי הסבל.
מבוא
סקירת ספרות
מתודולוגיה
הצגת הממצאים
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים