מסוף המאה ה– 19 החלו לחדור אל עולם האסלאם רעיונות פמיניסטיים. ההנחה הייתה שפרשנות מחודשת של תפקיד הנשים בימי הנביא תשפיע על חיי הנשים המוסלמיות בעולם המודרני ועל החברה.
שאלת המחקר בוחנת מהם הגורמים שהשפיעו על מעמדה של האישה בחברה הבדואית בישראל מאז קום מדינת ישראל, תוך בדיקת ההבדלים בין מעמד האישה הערביה לעומת האישה הבדואית.
בחינת הפריסה המרחבית של אוכלוסיית הבדואים בישראל בצפון ובדרום, מעלה כי תהליך הקיבוע של הבדווים, בעיקר בצפון, מלווה בקשיים, כאשר הוא כולל סכסוכים עם האוכלוסייה היהודית, וכן בעיה מרכזית המכבידה על תהליך הקיבוע של האוכלוסייה הבדואית בדרום בעיקר, היא הריבוי הטבעי הגבוה הנובע מאורח החיים השבטי של הבדואים, אורח חיים אשר בגלל צירוף של נסיבות, כגון ריבוי נשים, תמריצים בצורת קצבאות ילדים, וגם הודות לשירותי הבריאות המתקדמים, מכפיל את אוכלוסיית הבדואים בדרום הארץ כל 15-12 שנה.
הקשיים של החברה הבדואית במקביל לתמורות שהתחוללו עקרב המודרניזציה והאינטראקציה עם החברה הישראלית, מעלה את שאלת מעמד האישה בחברה הבדואית.
בחברה הערבית כיום, כמו גם לפני מחצית המאה, רווחת התפיסה הפטריארכלית לפיה אישה צריכה להשתייך למסגרת משפחתית בראשה עומד גבר. להשתייכות זאת היבטים רבים המקשים על בעלותה של אישה על רכוש בכלל ועל קרקע בפרט
מחקרים אודות הנשים הבדואיות בישראל מתארים אוכלוסייה זו כשולית וחסרת אונים, כתוצאה מהטבע המסורתי של המגזר הבדואי. גוף זה של ספרות מתאר את האישה הבדואית כקורבן התלוי בחברה הגברית.
מבוא
פרק 1: נשים בחברה הערבית בישראל
פרק 2: מעמד האישה הבדואית בישראל
2.1 מעמד האישה הבדואית בתעסוקה
2.2 מעמד האישה הבדואית בחינוך
2.3 מעמד האישה הבדואית במשפחה הבדואית
2.4 מעמד האישה הבדואית – תמורות תרבותיות
2.5 סיכום
פרק 3 : פרק השוואתי: מעמדה האישה הבדואית לעומת האישה הערבייה בחברה הישראלית
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
ראיונות