בכל רחבי העולם, אנשים עם מוגבלות נפשית נאלצים ליטול תרופות, והם כפופים לסוגים שונים של טיפול התנהגותי בניגוד לרצונם. זה נכון במיוחד עבור חולים המאושפזים במוסדות לחולי נפש. העבודה הנוכחית נסובה על שאלת הזכות לסרב לטיפול בנזעי חשמל למי שמאושפז בכפייה ומרצון.
מוסדות לחולי נפש מבצעים לעיתים הפרות של זכויות האדם הבינלאומיות. הכאב שנגרם בשם הטיפול מוכר יותר ויותר כהפרה של המשפט הבינלאומי. אנשים עם מוגבלות נפשית לעיתים קרובות משוללי זכויות יסוד, כולל הזכות לקבוע מה נעשה לגופם.
אוטונומיה החולה הנה עיקרון חשוב באתיקה הרפואית ועל כן עקרונות משפטיים מכירים במרכזיותו של עיקרון זה ובזכותם הטבועה של מטופלים. עם זאת, במקרים מסוימים עולות דילמות מוסריות עבור המטופל, הרופא והחברה. פתרון בעיות אלה מחייב הבנה מעמיקה של העקרונות הבסיסיים המאפשרים קבלת החלטות מושכלות וכן הצעת טיפולים אפשריים לחולה. אחד הטיפולים השנויים במחלוקת הוא הטיפול בניזעי חשמל. טיפול בניזעי חשמל שימש כטיפול בהפרעות נפשיות מאז שנות ה -30. הדעות על טיפול בניזעי חשמל משתנות, מחוקרים הרואים בכך כטיפול בלתי יעיל אך בהחלט גורם לנזק מוחי, עד למי שחושב שזה הטיפול היעיל ביותר בפסיכיאטריה. השונות הגיאוגרפית המשמעותית בשיעורי השימוש בטיפול בניזעי חשמל מציע אי ודאות לגבי יעילותו ובטיחותו
הבדיקה כוללת דיון בסוגיית עקרון האוטונומיה של המטופל (חוק זכויות החולה), דיון בעקרונות ובתיאוריות בתחום האתיקה הרפואית, דיון בזכות לסרב לטיפול בנזעי חשמל למי שמאושפז בכפייה ומרצון, פסקי דין בתחום וסקירה משפטית משווה בסוגיית ניזעי החשמל.
1. מבוא
2. עקרון האוטונומיה של המטופל (חוק זכויות החולה)
3. אתיקה בתחום רפואה
4. הזכות לסרב לטיפול בנזעי חשמל למי שמאושפז בכפייה ומרצון
5. פסקי דין
6. משפט משווה
7. סיכום
8. ביבליוגרפיה