הספרות מלמדת כי אחד הגורמים המנבאים עזיבה או כוונות עזיבה הם שביעות רצון וסיפוק בעבודה וכי, כוונות עזיבה הן תוצאות של שביעות רצון נמוכה בעבודה.
מטרתה של העבודה הנוכחית הנה לבחון את הקשר בין שביעות רצון וכוונות עזיבה לבין אי ביטחון תעסוקתי בקרב מורים בבית הספר הדמוקרטי.
מחקר זה נועד להוסיף ידע לגבי תופעת אי ביטחון תעסוקתי בקרב עובדים במסגרת הגדרתה כתופעה רבת ממדים. במסגרת המחקר נלמד האם ישנו קשר בין כוונות עזיבה, שביעות רצון ממקום העבודה לבין ביטחון תעסוקתי. נושא כוונות העזיבה בקרב המורים והקשר עם משתנה שביעות רצון ואי ביטחון תעסוקתי ייבחן במטרה להבין תהליכים פנים ארגוניים המשפיעים על בית הספר.
המטרה התיאורטית העיקרית למחקר זה הנה בחינת הקשרים בין אי ביטחון תעסוקתי, שביעות רצון וכוונות עזיבה בקרב המורים. כמו כן, מטרת העבודה הינה ללמוד ולתאר את מאפייני המשתנים, את ממדי המשתנים ולסייע בעזרתו להנהלת הארגון לזהות ולאתר את הגורמים השליליים המשפיעים על שיעור התחלופה הגבוה ולנסות להבין את מידת הצורך בביטחון תעסוקתי רב יותר בקרב המורים. ממצאי המחקר הנוכחי עשויים לספק להנהלה פתרונות בהתייחס לסוגיה.
מחקר זה מחדש מבחינה תיאורטית מאחר והוא דן מורים בבית ספר דמוקרטי חדש, תחום אשר לא נחקר הרבה וכן מבהיר כי כוונות עזיבה, שביעות רצון , כמו גם השכלה ומספר שנות וותק נקשרים לאי בטחון תעסוקתי ולפיך מהווים גורמים המובילים לתחושות של אי בטחון תעסוקתי. כמו כן, לתחושת אי הביטחון התעסוקתי יש השפעות שליליות על רווחת הפרט ועל התנהלותם של הארגונים ולכן מחקר זה תורם לארגונים בהבנת הגורמים המשפיעים על אי הביטחון התעסוקתי ככלל ובקרב סייעות בפרט.
1. מבוא
2. סקירת ספרות
הקדמה: בית הספר הדמוקרטי
2.1 אי בטחון תעסוקתי
2.2 שביעות רצון בעבודה
2.3 כוונות עזיבה
2.4 הקשר בין המשתנים
3. דיון וסיכום
4. מקורות