במשך שלושת העשורים האחרונים, חל גידול בחקר אודות המשתנים המשפיעים על ביצועי מיזוגים ורכישות (M&A). אך למרות עשרות שנים של מחקר, מה שמשפיע על הביצועים הפיננסיים של חברות העוסקות בפעילות M&A נשאר במידה רבה בלתי מוסבר.
מטרת המחקר הנוכחי הנה לבחון את הקשר בין מיזוגים לבין תרבות ארגונית: קבלת החלטות ותפיסת ביצועים בתעשיית הבריאות.
מסגרות תיאורטיות המסבירות הצלחה וכישלון של מיזוגים התמקדו באופן מסורתי בגורמים פיננסיים ואסטרטגיים, מחקר ארגוני והשלכות משאבי אנוש של M&A. גוף מחקר זה מהווה תחום מתפתח של חקירה אודות הדינמיקה התרבותית של מיזוגים ורכישות וההשלכות של הבדלים תרבותיים על תהליך האינטגרציה. הספרות מנסה להסביר כיצד משתנים כגון מרחק תרבותי, תאימות התרבות, התאמה תרבותית, דמיון בסגנון ניהול, שינוי תרבותי, התכנסות תרבותית או אימוץ תרבות משפעים על ביצועים פיננסים בתהליך האינטגרציה בקרב חברות העוסקות בפעילות M&A .
מיזוגים ורכישות חוצי גבולות, מהווים אלטרנטיבה משמעותית לצמיחה הפנימית של חברות. בחינת המיזוגים והרכישות מעלה כי העשור האחרון רצוף חבירות אסטרטגיות מעין אלו ולכן גם הספרות המחקרית דנה רבות בסיכויי הרכישות והמיזוגים. בצד ההצלחות, ישנן גם כישלונות מרובים הנובעים מהקושי של החברות לנהל חברה בשוק זר, בעל מנהגים, ערכים ותרבות ארגונית שונה .
שאלת המחקר, במסגרת המחקר הנוכחי ניסתה לעמוד על השפעת התרבות הארגונית (קבלת החלטות, תפיסת ביצועים ) על מיזוגים –תעשיית הבריאות, כסוגיה אקטואלית בזירה העסקית.
מדגם המחקר כלל 10 ראיונות עם מנכ"לים של חברות בינלאומיות בתעשיית הבריאות.
פרק 1: מבוא
פרק ב: סקירת ספרות
ב.1 תרבות ארגונית
ב.2 תעשיית הבריאות: מגמות, רכישות ומיזוגים
ב.3 סוגי מיזוגים
ב.4 הקשר בין מיזוגים ורכישות לבין תרבות ארגונית
פרק ג: שיטה
פרק ד: ממצאים
ד.1 קבלת החלטה לשיתוף פעולה/מיזוג
ד.1.1 החלטה תפעולית
ד.1.2 הכרת החברה ואיכות מוצריה
ד.1.3 מעבר ידע
ד.1.4 חדירה לשוק חדש
ד.1.5 חסמי כניסה
ד.1.6 עלות מול תועלת
ד.2 חסרונות
ד.2.1 סיכונים כלכליים- תפעוליים
ד.2.2 פערי תרבות
ד.3 יתרונות כלכליים-אסטרטגיים
ד.4 שיתופי פעולה משפיעים על ביצועי החברה ושביעות רצון הלקוחות
ד.4.1 ביצועים פיננסים
פרק ה: דיון וסיכום
פרק ו: רשימת מקורות
ראיונות