מטרות המחקר : 1. לבחון פקטורים המשפיעים על אוטונומיה של אחות בקהילה.2. לבחון האם מקצועיות של אחות יכולה לנבא את תחושת האוטונומיה.3. לבחון קשר בין אוטונומיה של אחות בקהילה לבין סיפוק מעבודה.
רקע כללי: אוטונומית אחות הקהילה חשובה לצורך תפקוד עצמי, מבוקר, לביצועים טובים יותר וסיפוק בעבודה. הגורמים לאוטונומיית אחות הקהילה הם בעיקר מקצועיות ושביעות רצון
שיטות: תהליך המחקר כלל סקר בקרב מדגם של יותר מ 1,000- אחיות קהילה בארבע קופות החולים, אשר מטפלות בחולים ועוסקות בתחומי עשייה ופעילות שונים. השאלון כלל כ 70- שאלות, בתחומים האלה: תחום העיסוק העיקרי של האחות; פעילות ועשייה בתוך תחום העיסוק העיקרי; תפיסות בנוגע למידת האוטונומיה של האחות; תפיסות ביחס לתכנית מדידת האיכות בקהילה שביעות הרצון מן התפקיד; תפיסות בנוגע לעתיד המקצועי של האחות בקהילה ; מאפייני הרקע של האחות.
ממצאים: תוצאות הניתוח הראו כי סמכותיות ושביעות רצון מנבאים אוטונומיה של האחות בעבודתה, ככל שהאחות מבוגרת יותר, בעלת היקף משרה גבוה יותר, בעלת וותק כאחות וכאחות בקהילה רב יותר, מידת האוטונומיה שלה תהיה רבה יותר ולהיפך, ככל שהאחות משכילה יותר וחילונית יותר, מידת האוטונומיה הנתפסת תהיה רבה יותר ולהיפך, העובדה כי האחות נולדה בישראל משמשת כפקטור לרמת האוטונומיה של בעבודה, אחיות בעלות תפקיד ניהולי הן גם בעלות תפיסת אוטונומיה רבה יותר מאחיות שאינן בעלות תפקיד ניהולי, אחיות בעלות מעמד מקצועי הן בעלות תפיסת אוטונומיה רבה יותר מאחיות שאינן בעלות מעמד מקצועי, בעלות תפיסת היקף סמכויות רבה יותר ובעלות שביעות רצון גבוהה יותר.
מסקנות: מסקנות המחקר הן כי שביעות רצון ומקצועיות מנבאות אוטונומיה של אחות בקהילה וכי השכלה גבוהה, ניסיון , תפקיד ניהולי, חילוניות, צבריות, גיל בוגר, שנות וותק, משרה גבוהה מנבאים את האוטונומיה של האחות בקהילה
תקציר
רקע כללי
שיטות
מערך המחקר והשיטות
סקר בקרב אחיות קהילה
המדגם
איסוף הנתונים ודרכי ההפצה של השאלון
כלי המחקר
תוצאות
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה