תהליכים חדשניים במוסד החינוכי יכולים לפעול בצורה של מערכת תמיכה פדגוגית המבוססת על חינוך ממוקד-אישיות ועל עקרונות הפדגוגיה ההומניסטית. במקביל התמיכה הפדגוגית מתייחסת כפעילות מורכבת ומערכתית של כל נושאי הלימוד החינוכי המתמקדת בפיתוח המקצועי העתידי בתחום העבודה.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בביסוס ונימוקים תאורטיים של תמיכה וליווי חברתי פדגוגי של סטודנטים באקדמיה.
מנהיגות פדגוגית משקיעה בבניית יכולות על ידי פיתוח הון חברתי ואקדמי. מנהיגות פדגוגית מוסיפה ערך על ידי פיתוח צורות שונות של הון אנושי. זה על פיתוח הון חברתי על ידי יצירת קהילות אכפתיות. הון חברתי נדרש כדי לתמוך בלמידה; כאשר קיים מחסור בהון חברתי, הסטודנטים יכולים לפתח נורמות, ותת-קבוצות שפועלות נגד ביצועים אקדמיים.
הון אקדמי מתפתח כאשר ההוראה והלמידה הם הבסיס להחלטות מוסדות החינוך לגבי ארגון, צוות, זמן, כסף ומשאבים אחרים. מנהיגים פדגוגיים מפתחים הון אינטלקטואלי בארגון שלהם שלהם על ידי הפיכתם לקהילות חוקרות, בעוד ההון המקצועי נוצר באמצעות אחריות הדדית המוסיפות ערך למורים ולתלמידים כאחד.
תמיכה וליווי פדגוגי מסייעים בהליך הלמידה משמשת לעתים קרובות אלמנטים בסיסיים בסביבות למידה במגוון יישומים חינוכיים. תמיכה וליווי פדגוגי כולל הצגת מצגות, שאלות חקרניות, הצעות, הסברים וניטור. מטרתם היא ליצור סביבת למידה חברתית, המספקת מוטיבציה, מידע והדרכה לתלמידים במהלך ניסיון הלמידה. הם נותנים משוב לתלמידים בדיקות, תרגילים ופתרון בעיות.
1.1 תמיכה וליווי פדגוגי בנושא מחקר רב תחומי
1.1.1 פיתוח תחושת מסוגלות עצמית
1.2 ניסיון רוסי ובינלאומי של הוראת סטודנטים בעלי מוגבלות באקדמיה
1.2.1 מוגבלות ולקות למידה
1.2.2 סוגי לקויות למידה
1.3 מודל (דגם) של תמיכה וליווי חברתי פדגוגי של סטודנטים בעלי מוגבלות
1.3.1 מודל הומניסטי
1.3.2 מודל נוירו התפתחותי
1.3.3 מודל אקולוגי
1.3.4 מודל self-setermination- VCU
1.3.5 מודל Universal Design Learning – UDL
1.3.6 מודל לטיפוח לומד עצמאי
סיכום
ביבליוגרפיה