רגשות מוגדרים כמצב נפשי בעקבות הערכות קוגניטיביות של אירועים או מחשבות של האדם עצמו. כמו כן, רגשות באים לידי ביטוי בהפגנת כעס, תסכול, שמחה ואף הנאה.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בנושא רגשות.
הספרות הפסיכולוגית, הרפואית, הניהולית וכספרות בתחומים רבים אחרים קובעת כי רגשות מצויים בכל מקום בחיי האדם, כאשר גירויים ומצבים שונים מובילים להופעת רגשות המנחים מחשבות והתנהגויות. רגשות משפיעות על שיקול דעת וקבלת החלטות, רגשות שמחה וכעס נוטים להגביר נטיות של אנשים לבצע פעולות, פחד מחריף תפיסות של סיכון, וגועל עלול להגביר רצון של אנשים להשליך את חפציהם.
עמדה היא הערכה כללית וקבועה יחסית שיש ליחיד כלפי נושא מסוים. אפיוני העמדה: יציבה לאורך זמן, כללית – מתייחסות למצבים רבים אנשים רבים או אובייקטים רבים, מתייחסת לנושא מסוים. היא עשויה להיות חיוביות או שליליות, ועשויה להיות בעלת עוצמה משתנה ומרכזיות משתנה. עמדות כאמור הן יציבות יחסית עם זאת ניתן לשנותן, והדרך המקובלת היא שכנוע.
תיאורית השפעת תקשורת המונים, המייעדת את מסריה לקהל יעד נרחב ומשפיעה על עמדותיו באמצעות מסרים מאיימים, מפחידים ומעוררים, כתוצאה מכך, הפרט פונה לעמדה ניצית הטומנת בחובה גם רגשות.
1. סקירת ספרות
רגשות
עמדות פוליטיות
תיאוריה
2. רשימת מקורות