המחקרים האמפיריים הרבים שחקרו את תגובת הצרכנים לגבי מזונות פונקציונליים העלו כי ידע ומודעות, עמדות כלפי מזונות ואמונות על תזונה ובריאות, מנבאים משמעותיים צריכת מזונות פונקציונליים, הקשורים למחירים, נוחות וטעם .
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בנושא המודעות לבריאות כגורם משפיע על שינוי הרגלי צריכת מזון.
התזונה הלקויה המאפיינת כיום ילדים ובני נוער רבים והביאה את מערכת החינוך לידי הכרה, כי ילדים זקוקים להדרכה תזונתית. אחד האמצעים להקניית הרגלי אכילה נכונה הוא הקפדה על המזון שאוכלים הילדים בבית- הספר ובגני הילדים. מכאן שהדרך לתזונה בריאה היא חינוך, או במילים אחרות חינוך לתזונה בריאה.
"חינוך לבריאות", עוסק בפיתוח ידע והבנה, מיומנויות, עמדות וערכים, ובכך תורם לאוריינות בריאות, ליכולת לקבל החלטות אחראיות ,נבונות ושקולות בנושאי בריאות, ולשינוי התנהגותי של הרגלים בריאותיים לדוגמה אחת היוזמות לקדם אורח חיים בריא ופעיל הייתה בגנים. "גן האושר", למשל התבססה על הסיסמא "הילד הוא הסוכן הטוב ביותר לשינוי הרגלי החיים של המשפחה".
התכנית שבאה בעקבותיה נשאה אופי חוויתי שהתאים לגיל הילדים, לשלבי התפתחותם ולסביבה שבה התקיימה הפעילות.
חשיפה מוגברת לשיווק מזון עשויה להגדיל את ההעדפות והביקושים למזון מסוים, כאשר שיטות שיווק ממוקדות הקשורות לדיאטה והשמנה, מטרתן לעודד רכישה וצריכה של מזון ומשקאות בריאים.
המודעות לבריאות כגורם משפיע על שינוי הרגלי צריכת מזון
סקירת ספרות
ביבליוגרפיה