ניתוח ספרות, וכתבות הדנות במעמד האישה בסוריה העלה שלושה מאפיינים בולטים: האישה כלוחמת על זכויות אדם, האישה כקורבן והאישה כמסייעת בלחימה.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת במעמד האישה בסוריה.
הספרות מציגה את מעמד האישה הערבייה כבעלת מעמד נמוך ביותר, בשל היותה אישה בחברה הערבית, המהווה את החוליה החלשה בחברה הערבית. החברה הערבית מתאפיינת במבנה פטריארכלי הכולל חלוקת עבודה ברורה במשפחה הפטריארכלית, ההחלטות הסופיות נקבעות בהתאם להחלטתו של האב והוא נחשב למקשר המרכזי בין בני משפחתו הגרעינית לבין המשפחה המורחבת, כלומר בראש המשפחה עומד האב כאדון המשפחה, כשליט הבלתי מעורער על כל בני הבית.
המשפחה נתפסת בעדיפות עליונה ולאחריה באים קשרים חברתיים אחרים. כמו כן, המשפחה מספקת לבניה את כל צורכיהם. המשפחה בחברה הערבית מהווה מקור ובסיס לביטחון עצמי, זהות וחשיבות. בנוסף קיימת תלות ועזרה הדדית ביו בני המשפחה. התמיכה ההדדית כוללת תמיכה כלכלית, תמיכה חברתית ותמיכה בעת משבר.
הנשים הסוריות מהוות את החוליה החלשה בעת מלחמת האזרחים, הכתבות להלן מציגות זוועות שנערכו בנשים, התעללות מינית, פיזית ופסיכולוגית. הכתבות מציגות את הנשים כחסרות מעמד כנתונות לצרכיהם של חיילי אסד והמורדים שלא בחלו באמצעים ופגעו בנשים סוריות פגיעה אנושה .
למשל, כתבה אחת מספרת כי "החיילים במחסום הותירו לנהג ברירה אכזרית: להשאיר את בתו איתם או לצפות באשתו ובילדיו האחרים נורים למוות. בלחימה המתמשכת בסוריה משמש אונס כנשק ופוגע לא רק בגוף האישה אלא בחברה כולה.
פרק 1.1: מעמד האישה החברה הערבית
פרק 1.2: מעמדה של האישה תחת שלטונו של בשאר אסד
פרק 1.3: מעמדה של האישה במלחמת אזרחים
האישה כקורבן
האישה כמסייעות בלחימה
ביבליוגרפיה