לפני ההתקוממות ומלחמת האזרחים בסוריה, התפארה סוריה בשיעורי הניגשים גברים ונשים למוסדות השכלה גבוהה וגם בשיעור אוריינות הגבוה. 92% מהנשים ו- 97% מהגברים. עם זאת, הסכסוך הנוכחי בסוריה שינה באופן דרמטי מצב זה.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת במעמד האישה בסוריה בתקופת מלחמת האזרחים.
מלחמת האזרחים הסורית גובה מחיר כבד אך הנשים והילדים הסורים מהווים את חלקם הגדול ביותר של העקורים. הערכה היא שנשים סוריות אינן זוכות לשירותי בריאות בסיסיים, נשים רבות נוצלו מינית וחוו אלימות מינית ואינן מטופלות.
החיים המגדריים המשולבים שהיו קיימים בסוריה השתנו עתה באופן דרמטי, כאשר עומס העבודה על הנשים גדל, הן המשיכו לטפל במשפחה ולחפש משאבים כגון מזון.
השפעה חמורה נוספת של הסכסוך היא בקרב בנות שברחו מסוריה ונישאו בגיל צעיר . כמו כן, משפחות רבות סדרו עבור הבנות הצעירות שלהם נישואין על מנת להקל על הנטל הכלכלי.
תוצאה נוספת של הסכסוך עבור נשים ונערות הייתה פנייה לזנות. תופעה זו נקראת "סקס הישרדותי", והיא התרחשה בשל ייאוש להרוויח כסף ו / או סחורות כדי להקל על הלחץ הפיננסי.
בנוסף לאלימות בתוך המרחב הפרטי, נשים וילדים חווים אלימות פיזית, הטרדה מינית, אלימות מילולית ושוד מחוץ לביתם. נשים אלמנות בודדות מצויות בסיכון גבוה. גם נערות צעירות מתלוננות על תקיפות מסוג זה.
במהלך מלחמת האזרחים, נשים פחות נראות מגברים. עם זאת, נוכחותם מורגשת במהלך המרידות. נשים סוריות ארגנו הפגנות כדי להפגין סולידריות עם ההרוגים או המעוכבים על ידי כוחות הביטחון על ידי הפגנות של מחאות יום ולילה וצעדות.
מעמד האישה בעולם הערבי
שלטונו של אסד האב ומעמד הנשים בסוריה
שלטונו של אסד הבן ומעמד הנשים בסוריה
מעמד הנשים בסוריה במהלך מלחמת האזרחים -2011
ביבליוגרפיה