נשים מקבלות שכר נמוך בשל היותן אימהות וכי ככל שלהן יותר ילדים כך גם שכרן יורד. כלומר, למספר הנפשת במשפחה השפעה מובהקת על ערי השכר בין גברים לנשים.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בפערי שכר בין גברים ונשים בישראל.
בדיקת הקשר בין השכלה לשכר מעלה כי הקשר הסיבתי בין ההשכלה להכנסה בישראל הפך לנושא מחקרי משמעותי עם העלייה הגבוהה של התשואה מההשכלה בשנות השמונים ובראשית שנות התשעים. עלייה זו נבעה מהגידול בעובדים משכילים ובצורך בעובדים משכילים לצורך תנופת החדשנות הטכנולוגית בישראל
הון אנושי נתפס כרמה מקצועית, כהשכלה, ניסיון ולמידה. הון אנושי מוגדר כסך כישוריו והיכולות של האדם. כישורים ויכולות של האדם נחלקים לכישורים טבעיים וכן כישורים נרכשים כגון השכלה.
בדיקת סוגיית הקשר בין שכר לבין השתייכות מגדרית העלתה כי גברים מרווחיים משמעותית גבוה מנשים. הספרות הכלכלית מעידה כי פערי שכר בין גברים לנשים נובעים בין השאר מגורמים ביולוגים ותרבותיים, קרי: נשים היותן יולדות ומניקות נעדרות יותר ממקום העבודה.
קיימים פערי שכר בין גברים לנשים במגזר הציבורי, עם זאת גם מצא כי קיים שיפור ניכר בשכר העבודה בקרב נשים. הבדיקה כללה התייחסות ל-16 שנים האחרונות, כאשר נמצא כי בתחילת התקופה נרשם פער שכר מובהק לטובת הגברים, וכי פער זה הצטמצם לאורך השנים.
פערי שכר בין גברים ונשים בישראל
סקירת הספרות
ביבליוגרפיה