הערכת ביצועים ציבוריים דורשת שימוש במדדים פיננסים שונים אשר נבדקים לאורך זמן ובאופן עקבי, כאשר גופים ציבוריים מתמודדים ללא הרף עם מדידת ביצועים באופן עקבי לאורך זמן ובכללן הם מדווחים על התוצאות הפיננסיות שלהם. שילוב נתוני ביצועים בתקצוב ובדיווח כספי מבטיח שקיפות ומשפר את אמון הציבור.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בהשפעת היחסים הפיננסיים (רווחיות) בדוחות הכספיים על מחירי מניות.
הערכת ביצועים ציבוריים דורשת שימוש במדדים פיננסים שונים אשר נבדקים לאורך זמן ובאופן עקבי, כאשר גופים ציבוריים מתמודדים ללא הרף עם מדידת ביצועים באופן עקבי לאורך זמן ובכללן הם מדווחים על התוצאות הפיננסיות שלהם.
שילוב נתוני ביצועים בתקצוב ובדיווח כספי מבטיח שקיפות ומשפר את אמון הציבור. כמו כן, שילוב של דיווח ביצועים בדוחות תקציב מקוונים משמש כמנגנון לבניית אמון הציבור. באופן פנימי, הוא משמש כמנגנון.
על מנת ליידע את בעלי העניין יש לפרסם סדרה של דוחות כספיים שנתיים/רבעוניים המציגים נתונים כלכליים אודות החברות. מחקרים מדווחים כי פרסום דוחות מוביל למינוף חיובי הנקשר גם לאיכות הדיווח הכספי כלומר פרסום דוחות חיובי מ=מוביל לשיפור האמון של המשקיעים ולכן לתשואה גבוהה יותר של מניות החברה.
כמו כן, הביקוש למידע גבוה יותר עבור חברות קטנות ובינוניות בעלות סיכון גבוה יותר. ניתן להבין כי כאשר חברות קטנות ובינוניות מציגות בפרסום הדוח הכספי, נתונים פיננסים טובים, הם מובילים להשקעה ניכרת מצד המשקיעים ולכן גם נהנות מתשואה גבוה יותר.
היבטים תיאורטיים
ביבליוגרפיה