התחבורה בישראל נמצאת כיום במצב היוצר בעיות מגוונות כמו גודשי תנועה נרחבים, בעיות סביבתיות הנגרמות כתוצאה משימוש מוגבר ברכבים פרטיים, בעיות חברתיות וכלכליות.
סקירת הספרות הנוכחית עוסקת בהשפעת עלות התחבורה הציבורית בישראל על מצב הפקקים בישראל.
מצב התחבורה בישראל ירוד בהשוואה לעולם ולדבר זה יש השפעות חריפות על היעילות של המשק הישראלי וקצב צמיחתו. השלכותיו השליליות הרבות של המשבר כוללות את הגודש בכבישים העירוניים והבינעירוניים, אשר מוביל לניצול לא יעיל של הזמן בשעות השיא ולהפסד שעות עבודה ופנאי למשק. השלכות נוספות הינן היעדר מקומות חנייה, צורך בסלילת כבישים חדשים שתוך זמן קצר אינם מספיקים לביקוש המתגבר, עליה ברמות זיהום האוויר והרעש, הגדלת הפער הכלכלי- חברתי, ריבוי תאונות דרכים קטלניות, הפחתת הנגישות למרכזי חינוך ותעסוקה ועלייה במחירי הדיור כתוצאה מהנגשה לקויה למרכז המטרופולינים.
ההשקעה בתחבורה הציבורית במטרופולינים של ישראל גדלה בעשור האחרון, אולם היא עדיין קטנה מאוד פחות מן הממוצע העולמי שנבדק. בהשוואה להשקעה המקובלת בעולם – 86%.
הבעיה היא שכבישי אגרה יוצרים סלידה משימוש בתחבורה ציבורית, כמובן ככל שנח יותר לנסוע ברכב הפרטי אנו נעדיף להשתמש פחות בתחבורה ציבורים כמו רכבות ואוטובוסים. כידוע ממשלות רבות מנסות להעלות את המודעות בשימוש בתחבורה ציבורית מסיבות ברורות, חסכון בדלק, זיהום אוויר, עומסי תנועה וכדומה.
השפעת עלות התחבורה הציבורית בישראל על מצב הפקקים בישראל
רקע
ביבליוגרפיה