סקירה זו עניינה ברפורמת צמצום בשימוש במתן התאמות בבחינות בגרות ובבית הספר לתלמידים לקויי למידה ומעבר לשעות פרטניות ואסטרטגיות למידה.
בית הספר הנדון בעבודה זו הוא בית ספר עמק החולה, השוכן בקיבוץ כפר בלום בגליל העליון. בית הספר הוא בית ספר אזורי, על יסודי מקיף, שש שנתי. בבית הספר לומדים כ 2252 תלמידים מיישובי הסביבה וקריית שמונה.
אחד הביטויים הבולטים של ההטרוגניות הוא השוני ביכולות של התלמידים ובהישגיהם. כיתה הטרוגנית רגילה כוללת קבוצות תלמידים בני עדות ושכבות סוציאליות שונות, שקיים ביניהן פער ניכר בהישגים לימודיים. ההוראה במסגרת הכיתה הרגילה כרוכה בקשיים, והזמן שהמורה יכול להקדיש לתלמיד היחיד או לקבוצה הוא מוגבל. בעשורים האחרונים השקפת העולם החברתית מקפידה על השונות הקיימת בין בני-אדם ונותנת לגיטימציה לטיפוח הייחודיות שבאדם מחד גיסא, ולשמירה על בסיס תרבותי-משותף מאידך להתייחס באופן פרטני לתלמידים. הוראה פרטנית מבוססת על התפיסה שאין אדם דומה לחברו, אנשים נבדלים בצרכיהם, בדרך הלמידה שלהם ובתחומי התעניינותם, ולכן יש להתאים את תהליכי ההוראה- למידה לפרט. על פי תפיסה זו, תפקידו של בית הספר להתאים את הסביבה הלימודית לצרכיהם של הלומדים השונים.