חינוך רב-תרבותי הוא לא רק היכרות עם תרבות האחר, אלא עיצוב סביבה המשקפת את השונות התרבותית, ובעיקר יצירת שינויים מבניים המבטאים את השוני התרבותי. החינוך צריך להיות מעוצב כך שיתאים לכל תרבות, לכל גזע ולכל קבוצה חברתית
סקירת ספרות זו דנה בחינוך לרב תרבותיות אצל אוכלוסיית הדרוזים ברמת הגולן
בישראל אין לצפות לשוויון בחלוקת המשאבים בין הרוב היהודי והמיעוט הדרוזי. מלכתחילה היה קיים פער ניכר בנקודות הזינוק. השוני בין שני המגזרים מקביל לזה שבין חברה מתפתחת למודרנית (המצוידת באמצעים גדולים יותר) לחברה מסורתית דלת האמצעים.
ב-1974 הופרד החינוך הדרוזי מהחינוך הערבי והוקמה מחלקה נפרדת לחינוך לשם חיזוק הזיקה למולדת ולמורשת העדה. אולם מערכת היחסים בין העדה לממסד המשיכה להתבסס על שיטת התיווך. בראשית ינואר 1975 הוקמה ועדה לחינוך ולתרבות הדרוזים על מנת לטפל בצד התוכני של החינוך הדרוזי.
תושבי רמת הגולן, הם תושבים השייכים למדינת סוריה, אך עקב הכיבוש הישראלי, כיום התושבים תלויים במדינת ישראל בהיבטים רבים: תעסוקה, בריאות וחינוך. עם המעבר של הכפרים הדרוזיים בצפון הגולן לשלטון ישראל ב-1967 המשיך הממשל הצבאי לקיים את בתי הספר בכפרים, ובמשך השנים האריך את הלימודים בהם עד כתה ח'.
תרבות היא אותה שלמות מורכבת של ידע, אמונה, אומנות, מוסר, חוק, מנהגים וכל אותם הכישרונות וההרגלים שהאדם רוכש אותם בהיותו חלק מהחברה.
רב-תרבותיות היא התנגדות לנרטיב של זהות משותפת. הטענה היא שנרטיב כזה הוא דיכוי של זהותן של כל הקבוצות המרכיבות את החברה.
החינוך הבין תרבותי מכיר באחֵרוּתם של האחרים בהענקת שחרור וזכויות שוות, בדיאלוג, בשונוּת, בהעצמת השוויון בין בני האדם ובחירותם.
מתפיסת החינוך הרב-תרבותי נובעות האפשרות והחובה לקבל את האחרוּת של התרבות השונה, להשתנות בעזרתה ובתוכה ולהתפתח יחד במרחבי המגוון האינסופי של האפשרויות האנושיות.
• הדרוזים
• הדרוזים ברמת הגולן
• רב תרבותיות
• חינוך בין תרבותי.
• ביבליוגרפיה