מהי המשמעות של המושג 'אימהוּת'? האם זהו תפקיד המצטמצם להריון, לידה והזנת היילוד, או שהוא טומן בחובו ערכים ומושגי יסוד נוספים, המרחיבים אותו וממלאים אותו אל מעבר לתחומים אלה? האם זהו קשר שנוצר באופן טבעי ומובן מאליו בין האם לפרי בטנה, או שיש לרכוש מיומנויות מיוחדות על מנת להשיגו?
סקירת ספרות לעבודת סמינריון אקדמית הדנה בדילמה הערכית – מוסרית העומדת בפני האישה העובדת, תוך בחינת מחויבות מוסרית-ערכית של האישה לקריירה, מחויבות מוסרית למשפחה וכאם לילדים ומחויבות מוסרית של בן הזוג למשפחה/ילדים.
ההבנה שההבניה של אימהות היא חלק מהקשר חברתי ותרבותי רחב מאפשרת לבחון את מושג האימהות ממספר נקודות מבט, שהראשונה שבהן היא נקודה היסטורית.
תפקידה של האישה כאם מתמצה אפוא בטיפוח, הענקה, התמסרות אין קץ לילדים ונתינה אינסופית של כל מרחבי הגוף, הנפש והרגש. הפסיכולוגיה, המדע, הספרות, הקולנוע, האמנות וכו', כולם חוזרים ומשעתקים את התפקיד הזה, שבבסיסו מונחות הציפיות הגורפות מהאם לתת את כל התשובות לילדים שנולדים.
קיימות שלוש גישות תיאורטיות הדנות בחלוקות התפקידים במשפחה, האחת היא תיאורית ההון האנושי הגורסת כי בני הזוג מתחלקים בעבודות הבית באופן רציונאלי, כך שכל אחד יכול לבצע מטלות במינימום השקעה של זמן. על פי תיאוריה זו בן הזוג אשר תורם יותר לפרנסת הבית, יפעל פחות בתחום הבית . כלומר בעל המשאבים הכלכליים הרבים יותר הנו בעל הכוח הרב ביותר ובהתאם לכך רשאי להחליט על מידת מעורבותו בעבודות הבית.
בחברה המערבית קיים היום קיים דגש על מימוש עצמי, וקיימת נטייה לדחות את גיל הילודה. נשים רבות מקדמות קריירה והגשמה והופכות לאימהות לאחר גיל 30. קיימת מגמה של פיתוח הזהות העצמית, פיתוח שאיפות, סיפוק וקריירה המתנגש עם מיתוס האימהות הקיים בחברה המערבית. התיאוריה הפמיניסטית עודדה נשים להתקדם ולהתפתח אך לא עסקה באימהות ונוצר בלבול בתחום זה
לאם מספר תפקידים וביניהם שמירה והגנה על הילדים, סיוע לילדים לצורך מימוש הפוטנציאל שלהם, והשלישי לחנכם בהתאם לתרבות בה הם חיים. התפקיד השלישי גם מאפשר לאימהות לחנך את ילדיהם לחופש דעה ומחשבה וכן למימוש עצמי על אף החברה הפטריארכלית שאנו חיים בצילה
האישה הנה בעלת יכולות, בצד יכולות המסורתיות –ביולוגיות שלה. תנועת הגברים החדשים מאפשרת לאישה להתמודד עם הקונפליקט בין היותה בת אדם המעוניינת במימוש עצמי לבין היותה אישה, אם ורעיה, שכן רעיונות התנועה מאפשרות לאישה מרחב מחייה ועזרה ניכרת בתחומים שעד כה נתפסו כתחומים "נשיים" בלבד.
• מחויבות מוסרית למשפחה וכאם לילדים.
• מחויבות מוסרית של בן הזוג למשפחה/ילדים.
• מחויבות של האם למימוש עצמי.
• מימוש עצמי ואימהות- האם ניתן לשלב ביניהם.
• ביבליוגרפיה