מוטיבציה מוגדרת כהשפעה עכשווית (כלומר מידית ) בכיוון של מרץ וההתמדה בפעולה. מוטיבציה בעבודה מוגדרת כמערכת של כוחות אנרגטיים הקשורות לעבודה וקובעים התנהגות, עוצמה ומשך הזמן שלה. מוטיבציה מורכבת מיוזמה, עוצמה והתמדה.
סקירת ספרות הבוחנת האם קיים קשר בין מוטיבציה ויכולת קוגניטיבית לבין גיל העובד? כלומר האם לעובדים מבוגרים מוטיבציה גבוהה או נמוכה יותר מעובדים צעירים ?
מחקרים שונים מצאו קשר בין תרבות להבדלים במוטיבציה, קשר חזק בין עושר ומוטיבציה פנימית.
כמו כן, קיים קשר בין מחויבות ארגונית למוטיבציה, כאשר המחויבות הארגונית הרואה בזהות העצמית של העובד לארגון וכמו כן בו העובד מציג את מטרותיו שהם זהות למטרותיו של הארגון כגורם המכריע בשיקוליו של העובד המניעים אותו לבצע את מטלותיו על הצד הטוב ביותר הינה המוטיבציה של העובד הרוצה להציג בפני מיומנותיו את יכולותיו ואת ביצועיו לעמידה ביעדי הארגון.
גיל תפקודי מכיר בכך שקיימת שונות גדולות ביכולות אישיות ודרך תפקוד בגילים שונים . עם עלייה בגיל כרונולוגית , אנשים עוברים שינויים ביולוגיים ופסיכולוגיים שונים. שינויים אלה עשויים לבוא לידי ביטוי בבריאות, היכולת נפשית , יכולות הקוגניטיביות וביצועים.
הספרות מעלה קשרין בין גיל לבין קביעות בעבודה , קשר שלילי בין גיל כרונולוגי לבין בריאות פיסית קשר שלילי בין תפיסה עצמית של הזדקנות ובריאות עצמית ומתאמים חיוביים בין תפיסת עצמי לבין תפיסות חברתיות ביחס לגיל.
יכולות קוגניטיביות תלויות במטען גנטי, גורמים סביבתיים , כגון סביבה ביתית בילדות ובחינוך.
מחקרים מעלים כי רוב הגורמים הקשורים בגיל משפיעים באופן שלילי על המוטיבציה להמשיך לעבוד ולכן גורמים הקשורים בגיל חשובים בהבנת המוטיבציה של העובדים מבוגרים להמשיך לעבוד.
גיל הוא קנה מידה מרכזי בשיקולים להענקת תפקיד בעבודה, כאשר ישנן ציפיות ברורות, כישורים והתחייבויות על פי קבוצת גיל .
• מוטיבציה
• גיל העובד
• יכולת קוגניטיבית.
• ביבליוגרפיה