אופנת הביגוד הפכה בשנים האחרונות לנושא מחקר הדן בהתנהגות הצרכן, כאשר ילדים הם צרכנים עיקריים בשוק הביגוד, אך ההורים הם המחליטים בנוגע לקנייה ובעיקר הן האימהות המחליטות בנוגע לביגוד ילדיהן ולכן על תעשיית הביגוד לשקול את הצרכנים מנקודת ראותן של האימהות.
סקירת ספרות זו בוחנת את הגורמים המובילים לרכישת בגדים בקרב ילדים ? ומהו הקמפיין הפרסומי המתאים להחדרת קולקציית הילדים בשוק הישראלי ?
ענף ההלבשה היא נגזרת חשובה של ענף הטקסטיל שהיה בין הענפים היצרניים הגדולים בארץ. כיום עקב שינויים כלכליים שונים מתמחה ענף הטקסטיל בייצור במוצרים מיוחדים וייחודיים בלבד. כיום הביגוד ברובו המכריע מיובא לישראל מחו"ל, ברמות עיצוב ותפירה שונות. בענף קיימת התמחות של חנויות בפלחי שוק ספציפיים: בגדי גברים, בגדי נשים, בגדי ילדים ונוער.
ההלבשה היא נגזרת חשובה של ענף הטקסטיל שהיה בין הענפים היצרניים הגדולים בארץ.
כיום עקב שינויים כלכליים שונים מתמחה ענף הטקסטיל בייצור במוצרים מיוחדים וייחודיים בלבד.
עולם האופנה הישראלי, כפי שמתבטא במרכזי הקניות המובילים, משקף בצורה מרשימה את הגישה הדואלית של הקמעונאי ושל הצרכן. הישראלי רוצה להתלבש בזול, אבל להיראות טוב, ואם אפשר – שיהיה ממותג. כך התפתחה האנומליה של רשתות מיינסטרים כמו פוקס וקסטרו. במקום להתמקד בשמירה על היצע זול ואיכותי, העיסוק העיקרי הוא במיקום חנויות ובקמפיינים פרסומיים שעולים הון, משום שהם כרוכים גם בגיוס של פרזנטורים מהליגה הבכירה.
תהליך הגדילה של הילד מצריך שינוי תקופתי של המלתחה, מכיוון שילד גדל במהירות רבה.מסיבה זו הורים רבים חשים כי אין הצדקה לקניית בגדים חדשים לעיתים קרובות ולכן מעבירים את הבגדים של הילדים הגדולים (שאינם יכולים ללבוש את הבגד עוד) לילדים היותר קטנים במשפחה ובכך חוסכים כסף.
שוק בגדי הילדים גדל מאז שנות ה-90 , כאשר 1,500 חנויות בגדי ילדים פרושות בכל ישראל.
פילוח שוק
מאפייני השוק
לקוחות
ספקים
מצב הכלכלי בשוק האופנה
שוק בגדי ילדים
ביבליוגרפיה