התפתחות הידע המתמטי בקרב ילדים בביה"ס היסודי מלווה בקשיים בלימוד האלגברה ומכאן השאלה, כיצד ניתן לשפר הישגים לימודיים במקצוע המתמטיקה?
סקירת ספרות הבוחנת את השפעת הלוח החכם על שליטה בלוח הכפל בכיתות יסודי
ללימוד האלגברה יש שורשים בכיתות הנמוכות, כאשר מבחינים הילדים בחוקיות על פיה נוהגים המספרים. התחלה זו מפתחת אצלם ידע על המאפיינים של מספרים ופעולות המוכללים מאוחר יותר לאלגברה. תלמידים מתקשים בלימוד האלגברה כאשר הם לוקים בידע של מאפייני מספרים ופעולות פשוטות.
התבוננויות בידע הלא פורמלי של הילדים מראה כי ניתן ללמוד מתמטיקה תוך כדי הבנתם. חוקרים שונים מציעים כי נעודד את התלמידים לבנות את הידע הלא פורמלי שלהם. ניתן לעשות זאת ע"י הצגת בעיות מתמטיות שהן מקבילות לבעיות מן המציאות. ככל שאנט מתקדמים, כך נשמע כי לא רק על תלמידים שמצליחים לעשות פעולות עם שברים, אלא גם נשמע אותם אומרים "אני אוהב מתמטיקה, יש בה משמעות"
מערכת החינוך הופכת טכנולוגית יותר ויותר כאשר מחשבים מצויים בכל בית ספר כיום. הכנסת המחשב לבתי הספר השפיעה על ההוראה והלמידה, כאשר הוא מבטיח הוראה עקבית ונהלים להערכה, ניהול כיתה והישגים לימודיים, יוצר חוויה לימודית טובה ויעיל בטיפול בבעיות הפערים בין תלמידים
סיוע ממוחשב במתמטיקה עשוי לשפר הישגים לימודיים מתמטיקה, אך במקביל נמצאו מחקרים אשר העלו כי ללימודי המחשב לא הייתה כל השפעה על ההישגים במתמטיקה והיו אשר אף טענו כי למחשבים השפעה שלילית על ההישגים וכי המחשב לא הצליח לספק יעילות, קרי: למידה החומר תוך זמן קצר.
מבוא
סקירת ספרות
התפתחות הידע המתמטי אצל ילדים
כיצד ניתן לשפר את ההישגים במתמטיקה
כיצד משתלבים מחשבים במסגרת הלימודית
תפקיד המורה
השפעת מחשבים על הישגים בלימודים.
ביבליוגרפיה