הביקורת הפנימית הייתה קיימת מאז ומעולם, כאשר כבר במצרים בתקופת פרעה הלבלר ממחלקת הכספים פיקח וניהל רישומים אודות כמות הכסף, הדגן והמצרכים שהובאו לבית האחסנה, לבלר שני רשם את כמות החומרים ואילו לבלר שלישי השווה בין הרישומים..
סקירת ספרות אשר עניינה במאפייני ביקורת פנימית בארגונים
אגודת מבקרי הפנים בארה"ב מגדירים את הביקורת הפנימית " כפעילות עצמאית בתוך הארגון, לסקירת הביצועים בתחום הפיננסי וכן להערכתן של פעילויות החברה, בשירות להנהלה". בהתאם להצהרת האחריות של הביקורת הפנימית בישראל הביקורת הפנימית הנה "פעילות הערכה בלתי תלויה שנקבעה בתוך הארגון , כשירות לארגון
מבקר הפנים והבקרה הפנימית הינם מרכיבים בעלי חשיבות מכרעת הן להיבט מיפוי הסיכונים וניתורם, והן להיבט ההקפדה על מילוי הוראות חוק, וקיום ממשל תאגידי נאות. במרבית המקרים בהם נתגלה כשל, היה שם מבקר הפנים כדי להתריע על הדבר או שהיה בר יכולת להתריע על הכשל הצפוי
כמו כן, היחס של ההנהלה כלפי המבקר קובע במידה רבה את הצלחתו ואת אפקטיביות הביקורת. בכלל זה רצוי לשתף את המבקר בישיבות מועצת מנהלים ולתמוך בתפקודו ולשתף איתו פעולה לשם הצלחת הביקורת.
בשנים האחרונות, אנו עדים למודעות הולכת וגוברת, הן של שוק העבודה והן של האקדמיה, לקשר בין הערכת ביצועי עובדים לבין יעילות (Efficiency) ואפקטיביות (Effectivenes) ארגונית.
מדידה והערכה של ביצועי עובדים (Performance Appraisal), נועדה לסייע לארגון לממש את פוטנציאל הביצוע המצוי בו.
1. סקירת ספרות
2. ביבליוגרפיה