הספרות מלמדת כי קיימות סכנות במסגרת הגלישה באינטרנט, כלומר במקביל לפן החיובי של מהפיכת המידע באינטרנט, "גודל המהפכה – כן גודל הסכנות
סקירת ספרות הבוחנת את עיניין הטרור וההתחזות ברשתות חברתיות .
אחת הסכנות העולות חדשות לבקרים היא שימוש ארגוני טרור ברשת האינטרנט לצורך קידום פעולות איבה. השב"כ חושף כי ארגוני טרור פונים לאזרחים ישראלים ברשתות החברתיות באינטרנט ומציעים תשלום תמורת העברת מידע מסווג. כלומר באמצעות הפייסבוק ארגוני טרור פונים לאזרחים ישראלים .
בעולם המתוקשב קיימות מספר דרכים להתחזות ברשת :התחזות של גולשים בצ'אטים/ התחזות של שולחי דוא"ל ;התחזות של אתרים והתחזות של תוכנות מחשב.
על פי חוק המחשבים , כל שינוי, שיבוש, פגיעה בתוכנה או במחשב, חדירה, נטילה וחריגה מהרשאה בשימוש במחשב, הצגת מידע או פלט כוזבים, אשר נעשים שלא כדין, מהווים עבירות פליליות בדרגות חומרה שונות, הגוררות עונשי מאסר שונים של עד חמש שנים. העונשים החמורים הקבועים בחוק, מעידים על חומרת העבירות בעיני המחוקק ועל הרצון להרתיע מפני ביצוען.
בארה"ב, יש מספר חוקים המתייחסים להתחזויות ברשת ולרמאויות כאלו ואחרות. על פי החוק כנגד רמאויות ברשת ניתן להגיע לעונש של 30 שנה בבית סוהר וקנס של $1 מיליון.כמו כן, בארה"ב במסגרת המאמץ להלחם ברמייה ברשת, השירות החשאי של האף.בי.איי, מעורב ואף קיים פיקוח על שרתי הדואר.
אחד המקרים המפורסמים בו התחזה ארגון טרור בפייסבוק הוא המקרה של אופיר רחום שנרצח על ידי המחבלת אמנה מונא בשנת 2001. רחום בן ה-16, תושב אשקלון, נרצח ב-17 בינואר 2001 לאחר שהשניים היו בקשר באמצעות צ'אטים באינטרנט.
הרשת החברתית – פייסבוק
שימוש בפייסבוק בקרב ארגוני טרור
התחזות ברשת מהי
טרור והתחזות ברשת
ביבליוגרפיה