האומנות בהיותה נגישה לכל אדם ללא צורך בידע ,כשרון או ניסיון קודם מהווה דרך לביטוי ופורקן רגשי כאשר לשימוש בכלים לא מילוליים-אומנותיים( מוסיקה, דרמה, תנועה, אמנות פלסטית) יש יתרונות ייחודיים רבים המאפשרים פיתוח יכולות.
סקירת ספרות זו בוחנת את האומנות ככלי עזר להקניית אוריינות מתמטית.
בדומה למערכות סמלים אומנות כמו מוסיקה, שפה ואמנות ומחול היא מדיום מתאים לעידוד התפתחות החשיבה והדמיון בקרב ילדים
ברמה החינוכית והבית ספרית, מחנכים ומורים מסכימים כי האמנות החזותית תורמת לתלמידים, שכן האומנות מובילה תלמידים אלו לידי עמידה באתגרים רבים . באמצעות האמנות, תלמידים אלה יכולים לתקשר עם אחרים, להציג רעיונות משלהם, להבין רגשות, לסיים פרויקטים, לשפר מיומנויות מוטוריות, לפתור את הבעיה, להעריך את היופי סביבם, ולפעול בדרכים שיעצימו אותם.
במחקר שנערך בארה"ב נמצא כי התנסות בלמידה באמצעות המחשות וירטואליות משפיעה לטובה על הישגי התלמידים ובעיקר על הבנת מושגים המתמטיים. מורים במחקר הצהירו כי השימוש במחשבים בחינוך המדעי משפר הישגיים אך, עדיין לא מחליף לימוד בהמחשות קונקרטיות שהתלמיד בונה ויוצר.
עם זאת, חוקרים ומחנכים טוענים כי השימוש בלבד של המחשה אינה מבטיחה כי התלמידים יבינו מושגים ותהליכים ויהיו מסוגלים לחבר את המושגים האלה לכדי סמלים מופשטים מבלי שהמורים יבצעו חיבורים באופן מפורש. במילים אחרות, המחשה וירטואלית לא בהכרח מבטיחה למידה, אך היכולת להתחבר לדימויים ויזואליים דינמיים עם סמלים מופשטים יכול לעיתים להוביל לשיפור הלמידה של התלמידים.
האומנות וחשיבותה.
שלבי התפתחות של ילדי הגן
שלבי ההתפתחות ואוריינות מתמטית.
שימוש באומנות ללמידת מתמטיקה.
ביבליוגרפיה