האינטליגנציה הרגשית מתייחסת לאינטראקציה בין רגש וקוגניציה. המונח אינטליגנציה רגשית הנו מתחום הפסיכולוגיה המתייחס ליכולת או מיומנות האדם לזהות, להעריך ולנהל את רגשותיו ואת רגשות האחר.
סקירת ספרות זו בוחנת את מאפייני הקשר בין האינטליגנציה הרגשית לבים הפרעות קשב וריכוז
קיימים מספר מודלים המסבירים את האינטליגנציה הרגשית, כדוגמת המודל המבוסס על ארבעה מימדים: מודעות עצמית, ניהול עצמי, מודעות חברתית ומיומנויות חברתיות. מודל אחר מבוסס על 7 ממדים: מודעות עצמית, חוסן נפשי, מוטיבציה אישית,רגישות, השפעה רגשית, אינטואיטיביות ומצפוניות
האינטליגנציה הרגשית –חברתית כוללת : אמפתיה ראשונית: רגישות לרגשות הזולת; קליטה של איתותים אמוציונאליים בלתי-מילוליים, קשב: תשומת לב מלאה; פתיחות לזולת, דייקנות אמפאתית: הבנת מחשבותיו של הזולת, רגשותיו וכוונותיו, תפיסה חברתית: הידיעה איך פועל העולם החברתי, סנכרון: אינטראקציה חלקה ברמה הבלתי מילולית, יצירת רושם: היכולת להציג את עצמנו בצורה מרשימה, השפעה: גיבוש התוצאה של האינטראקציה החברתית ו-אכפתיות: היכולת לגלות דאגה לצורכי הזולת ולפעול בהתאם.
יש התעניינות גוברת והולכת ביכולת רגשית והסתגלות של ילדים בבית הספר, אך מחקרים מעטים בחנו את היכולת הרגשית, במיוחד את הבנת הרגש, בקרב ילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD). מחקרים מראים כי ילדים עם ADHD נוטים להציג משימות הנקשרות לרגשות ברמה ירודה לעומת ילדים ללא ADHD.
מהי הפרעת ADHD?
ADHD – הגדרה
ADHD בקרב מבוגרי
ADHD בקרב סטודנטים
אינטליגנציה רגשית
אינטליגנציה רגשית – הגדרות
אינטליגנציה רגשית – מודלים ומאפיינים
אינטליגנציה רגשית בעבודה
אינטליגנציה רגשית בהקשר למין וגיל
אינטליגנציה רגשית ו-ADHD
ביבליוגרפיה