סקירת ספרות לעבודת סימנריון העוסקת במאפייני ניהול בהקשר אירופאי לענף שמן הזית.//שוק שמן הזית / ישראל / האיחוד האירופי / ניתוח הסביבה בהקשר לתעשיית שמן הזית / ישראל / האיחוד האירופי / ניתוח SWOt / הפירמה הישראלית / הפירמה באיחוד האירופי / חלופות אסטרטגיות / דרגי פעולה אפשריות לפירמה האירופית / דרגי פעולה אפשריות לפירמה הישראלית//
שוק שמן הזית מוערך קרוב ל-150 מיליון שקל בשנה, 60% מתוכם נמכרים ברשתות השיווק הגדולות ו-40% נמכרים בשוק הפרטי. בישראל יש כמה מאות מגדלי זיתים, 200 אלף זיתים נטועים, מהרי הגליל בצפון ועד לרביבים ולנאות סמדר בדרום (מתוכם 18 אלף מיועדים לשמן זית), מעל 50 בתי בד פעילים וקרוב ל-60 יצרנים, מתוכם חלק גדול עומדים בפיקוח של מועצת הזיתים. מגדלים אותו כל בני הארץ: דרוזים, צרקסים, ערבים ויהודים.
תחום שמן הזית, שבו הרווחיות גבוהה בהרבה מאשר שמנין צמחיים רגילים, מהווה כ-25% ממכירות ענף השמן כולו. מחירו יחסית לשמן בישול רגיל גבוה בשל עלויות הייצור הגבוהות ויבול נמוך לעץ.
צריכת שמן זית בישראל כ-14,000 טון לשנה, מהם כ-5,000 טון בממוצע הם מייצור מקומי.
מועצת הזיתים מעריכה כי השנה צפוי בארץ יבול שיא של זיתים המיועדים לייצור שמן זית.
********************************************************************** עבודה זו כוללת סקירת ספרות בנושאים הבאים:
שוק שמן הזית / ישראל / האיחוד האירופי / ניתוח הסביבה בהקשר לתעשיית שמן הזית / ישראל / האיחוד האירופי / ניתוח SWOt / הפירמה הישראלית / הפירמה באיחוד האירופי / חלופות אסטרטגיות / דרגי פעולה אפשריות לפירמה האירופית / דרגי פעולה אפשריות לפירמה הישראלית