סקירת ספרות לעבודת סמינריון העוסקת בשוק הישראלי ובאיחוד האירופאי המשותף. העבודה בוחנת את מידת ההתחברות של ישראל עם השוק האירופאי המשותף בענף הדגנים.//תולדות האיחוד האירופי / ניתוח הסביבה מאקרו של ישראל – PESTEL / ניתוח הסביבה מאקרו של האיחוד האירופי – PESTEL / ניתוח הענף : ניתוח מיקרו ע"י מודל חמשת הכוחות של פורטר / ניתוח SOWT / בחינת האסטרטגיות התחרותיות האפשריות / המלצות לגבי החלופה הנבחרת//
מטרת העבודה היא לספק תמונה נרחבת לגבי אפשרויות הייצוא לשוק מדינות האיחוד האירופאי זאת אומרת לבדוק את אפשרויות היצוא העומדות בפני חברת תלמה יוניליור ובפני חברת קלוגס לגבי ייצוא דגנים תוך ניתוח יתרונות וחסרונות, הזדמנויות ואיומים הקיימים בכל חברה. ובדיקת אלטרנטיבות אסטרטגיות אפשריות לפירמה האירופאית ולפירמה הישראלית.
לאחר מלחמת העולם השנייה ,כשאירופה חיפשה דרכים לבנות את עצמה מחדש ולשקם את הריסותיה מבחינה כלכלית, תרבותית וחברתית , ב- 9 במאי 1950 היה תחילתו של האיחוד האירופאי, רוברט שומאן, שר החוץ הצרפתי, הציע לצרף את תעשיות הפחם והפלדה של צרפת ושל הרפובליקה הפדרלית הגרמנית. התכנית הייתה אמורה להתנהל ע"י מוסד אירופאי ופתוחה בפני כל המדינות הדמוקרטיות באירופה. תכנית זו הגיעה להצלחה ב- 1951 כשנחתם הסכם "אמנת פריז" ע"י צרפת, מערב גרמניה, איטליה, בלגיה, הולנד ולוקסמבורג. ההסכם הביא להישגים משותפים של התעשייה והקמת תשתית להקמתו של האיחוד האירופאי.
********************************************************************** עבודה זו כוללת סקירת ספרות בנושאים הבאים:
תולדות האיחוד האירופי / ניתוח הסביבה מאקרו של ישראל – PESTEL / ניתוח הסביבה מאקרו של האיחוד האירופי – PESTEL / ניתוח הענף : ניתוח מיקרו ע"י מודל חמשת הכוחות של פורטר / ניתוח SOWT / בחינת האסטרטגיות התחרותיות האפשריות / המלצות לגבי החלופה הנבחרת