התחרות בין השווקים היום הינה בין מותגים. פירמות מתחרות על שליטת מותג ומכירים בכך ששם המותג הוא הנכס המשמעותי ביותר לפירמה. הפירמות כבר אינן מעוניינות להיות בעלת מפעלים אלא בעלת נתחי שוק והדרך היחידה להיות בעלת חוזק היא להחזיר במותגים דומיננטיים.
סקירת ספרות זו בוחנת האם קיים הקשר בין תפיסת המותג ותפיסת המחיר לבין נאמנות לקוחות בקרב לקוחות.
התפיסה של חברה כמותג עלתה לאחרונה בחשיבותה גם באקדמיה וגם בשטחי הפרקטיקה, עם מספר חוקרים המציינים את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בניהול ובפיתוח המותג ברמה של הארגון.
בספרות המקצועית נמצא כי נכסיות מותג משפיע באופן ברור וחזק על רווחיות הפירמה הבא לידי ביטוי ב 3 אופנים : (1) היכולת לגבות מחיר פרימיום ( האחוז תוספת למחיר אותו מוכן לשם הלקוח על המותג ביחס למתחרים עם מוצרים זהים) (2) הגדלת נתחי שוק (3) צמצום עליות בהשקת מוצרים חדשים.
תפיסת חשיבות המחיר מוגדרת כתפיסת התמורה הכספית הנדרשת או המוצעת בתמורה להחלפת נכס כלכלי או יחידה ספציפית של מוצר או שירות. מחירו של מוצר או שירות נתון מציין את מספר יחידות הכסף הנדרש לצורך החלפה ביחידה אחת של אותו מוצר או שירות.
בד"כ מגדירים נאמנות לקוחות כמושג הקשור באספקטים רבים של התנהגות קנייה. אחד הצדדים החשובים בנאמנות לקוחות הינה הנאמנות ברמת העמדות. ניתן להגדיר נאמנות עמדתית, כתפיסתם של שני מרכיבים: מרכיב רגשי ומרכיב קוגניטיבי של נאמנות למותג.
נאמנות לקוחות הינה תוצאה של ערך נתפס , כלומר ערכה של חברה בעייני הלקוח משפיעה על נאמנות ועל מערכת היחסית עימה . שיפור ערך המותג מוביל למערכות יחסים ארוכות וממושכות עם הלקוח.
• תפיסת המותג
• תפיסת המחיר
• נאמנות לקוחות
• הקשר בין המשתנים
• ביבליוגרפיה