שיתופי פעולה בינלאומיים ( IJVS} הפכו לאופציה בעלת חשיבות רבה בקרב חברות רב לאומיות רבות ובעיקר לאלו המעוניינות לחדור לשוק האסיאתי.
עבודה זו סוקרת מאמרים ומחקרים שנערכו בנושא ובוחנת את הגורמים הכלכליים , המשפיעים על תפקוד המיזם והצלחתו בחברות רב לאומיות.
ספרות מחקרית עניפה בנושא אסטרטגיה בינלאומית טוענת כי שיתופי פעולה בינלאומיים הם גמישים ואטרקטיביים, מקטינים את הסיכונים, את ההשקעות וההוצאות ונהנים ממומחיות השותפים גם יחד.
שיתוף פעולה אים כן, מקטין את הסיכונים הפוליטיים הכלכליים המשמעותיים וחברות מבינות כי אלטרנטיבת המיזם המשותף מאפשרת את חלוקת הסיכונים בין השותפות למיזם ויוצרת עמדה תחרותית טובה יותר . בנוסף השותפות במסגרת המיזם מקדמת את תפקודו של המיזם בבחינת גיוס אנשי צוות , גישה לשוק המקומי , מומחיות טכנית, או אמצעים ומשאבים אחרים הדרושים להצלחת המיזם
הסביבה הכלכלית היא סביבת על המכתיבה כללי פעולה עסקיים, כלכליים, פוליטיים ובינלאומיים המדינות המערביות מתאפיינות בסביבה כלכלית חופשית כלומר כלכלת שוק ואילו מדינות קומוניסטיות או קומוניסטיות לשעבר הן בד"כ בעלות סממנים קומוניסטית ודוגלים בכלכלה ריכוזית
סביבה כלכלית כאמור לעייל עשויה להיות בעלת סממנים סוציאליסטית מחד וקפיטליסטים מאידך וכן ישנן כלכלות מעורבות כדוגמת הכלכלה הסינית. סין החל משנת 1979 החלה במעבר לכלכלת שוק היא כלכלה שבה הפעולה בשוק חופשית באופן יחסי מהגבלות והתערבות ממשלתית.
תנודות כלכליות, משברים וכן מאפיינים כלכליים אחרים משפיעים על הסביבה הכלכלית במדינה וכן משפיעים על המערכת הבינלאומית . השקעות בינלאומיות של חברות רב לאומיות גדלו בעשורים האחרונים וכי מטרתם העיקרית היא לעקוף חסמי מסחר שונים, לייצר באופן ישיר ולמכור את המוצר בארץ המארח, הם מעוניינות בכלכלה פתוחה חופשית בתעריף מכס מוזל וכו' .
מיזם משותף : מאפיינים
הסביבה הכלכלית : מהות ומאפיינים
סביבה כלכלית מהי
מאפייני הסביבה הכלכלית
השפעת הסביבה הכלכלית על תפקודם של מיזמים משותפים
כלכלת שוק
כלכלה סוציאליסטית –ריכוזית
ביבליוגרפיה