נושא המיעוטים וייצוגם הוא ללא ספק אחד הנושאים הרגישים והמורכבים ביותר אתו מתמודדת החברה הישראלית
העבודה הנוכחית עוסקת בייצוג הדתי כאחר כפי שהוא בא לידי ביטוי בקולנוע הישראלי העכשווי.
עבודה זו עוסקת במגזר החרדי ובשאלת הייצוג של החברה החרדית בקולנוע הישראלי?
להשתתפות המועטה של החרדים בתקשורת, במדיה ובקולנוע יש השלכות חברתיות קשות הכוללות אי ייצוג הולם, ייצוג שלילי וסטראוטיפי, ייצוג שלילי, הסתגרות החברה החרדית ואי יכולת להגיע לידי אינטגרציה עם החברה החילונית.
השסע החילוני–דתי גוזר על החברה החרדית חיי עוני מחפירים, בעיות חברתיות נוספות ועימות מתמיד היחסים בין קבוצת הרוב היהודי לבית קבוצת המיעוט נבדקו על ידי שורה של מחקרים, כאשר, אין זה מפגש בין שווים אלא בין רוב לבין מיעוט, שבמהלכו עולה לצד הרתיעה גם כמיהה בלתי אפשרית להשתייכות. אחד הגורמים לרתיעה ולשנאה נעוץ בעוני בקרב האוכלוסייה החרדית המוביל להענקת סובסידיות רחבות לבני החברה החרדית.
מדיניות זאת גורמת למשלמי המיסים מחוץ למגזר להרגיש כי "החרדים חיים על חשבוננו" ומשתמשים בעוצמה הפוליטית שלהם כדי להשיג משאבים כלכליים. החרדים, לחלופין, חוששים שהחילונים מנסים לכפות עליהם אורח חיים מנוגד למסורתם ולהשתמש בעוצמה הכלכלית שלהם לצורך השגת שליטה פוליטית על המגזר החרדי.
לצורך בדיקה השאלה המחקרית , נבחרה גישת התוכן- איכותנית לניתוח הסרטים שנבחרו "קדוש" (1998) ו"אושפיזין" (2004).
ממצאי המחקר העלו כי ייצוג החברה החרדית הנו שונה בסרטים הנדונים שכן מחד החרדי מוצג בהתאם לסטראוטיפים השליליים הרווחים אודותיו: שמרן, נוקשה, לא שוויוני, לא מקבל, סגור ואף אכזרי ומאידך החרדי הוצג בסרט "אושפיזין" כפתוח, שוויוני, סולידארי ועוד.
מבוא
סקירת ספרות
החברה החרדית כ"אחר": מאפיינים וערכים
ייצוג מיעוטים בתקשורת
קולנוע חרדי
סיכום
מתודולוגיה
שיטת המחקר
שדה המחקר
עיבוד וניתוח
ממצאים
דיון ומסקנות
ביבליוגרפיה