העבודה הנוכחית עוסקת בשאלת דרכי הפעולה המשפטיות והתקשורתיות העיקריות בהם פועל ארגון הHRW בכל הקשור לפשעים בינ"ל חמורים- מקרה רואנדה.
במסגרת העבודה נבחנו מהם דרכי הפעולה המשפטיות והתקשורתיות העיקריות בהם פעל ארגון הHRW בפשעים ברואנדה (1994) ?
פשע מלחמה מוגדר כעבירה בת ענישה לפי המשפט הבינלאומי, בשל הפרה של חוקי המלחמה ע"י אדם או קבוצה של אנשים, אנשי צבא או אזרחים. כלומר, פשע מלחמה הנו כל עבירה או הפרה של חוקי המלחמה, במסגרת המשפט הבינלאומי. כמו כן, פשע מלחמה גם מוגדר כ"פעולה אלימה של צבא נגד אוכלוסייה אזרחית שאינה מעורבת בפעולות איבה ואינה מסייעת להן היא פשע מלחמה". פשעי מלחמה היו נפוצים עוד מימי קדם, ומנהיגים ודיקטטוריים רבים היו ידועים באכזריותם ובפשעי המלחמה שביצעו. במלחמת העולם הראשונה בוצעו פשעי מלחמה רבים, וכך גם במלחמת העולם השנייה אחריה.
המתחים האתניים ברואנדה התבשלו במשך עשרות שנים לפני האירועים הנוראים של תחילת שנות ה -1990. עבודה זו תבחן מהם דרכי הפעולה המשפטיות והתקשורתיות העיקריות בהם פועל ארגון הHRW בכל הקשור לפשעים בינ"ל חמורים- מקרה רואנדה.
ההעשרה המרכזית דנה בדרך הפעולה העיקרית של הארגון לזכויות אדם היא בשימוש בתקשורת ומדיה בעיקר ברשת האינטרנט כאמצעי עיקרי לקידום הנושאים איתם מתמודד ארגון בינ"ל.
הבדיקה נערכה באמצעות סקירת ספרות הדנה ברואנדה וכל הפעילות שנערכה בה בעקבות רצח העם בשנת 1994. כמו כן, פרקי העבודה חולקו לפי: הפרק הראשון דן בארגון ה- HRW, פירוט לגבי הארגון, פעולותיו וחשיבותו,
הפרק השני דן במקרה בוחן-רואנדה ובמסגרת הפרק מתוארת השתלשלות העניינים מהרקע שקדם לרצם העם, מהלכו ותוצאותיו. הפרק תיאר את רואנדה , מאפייניה, הרכבי אוכלוסייה ואת הגורמים שהובילו לרצח העם.
פרק שלישי מציג את פעילות ארגון HRW ברואנדה, אשר כלל פרסום דוחות על הפרת זכויות אדם, הקמת בית הדין הפלילי הבינלאומי ברואנדה – ICTR, שימוש במדיה וצילומי מלחמה וקידום חקיקה. פרק הדיון והסיכום חותם את העבודה ומסכם את ממצאיה.
ממצאי המחקר מעלים בין היתר כי
רצח העם ברואנדה היה רצח המוני כאשר הנרצחים היו ברובם הגדול קבוצת אוכלוסייה מובחנת מבחינה אתנית – בני הטוטסי; כאמור, מדינת רואנדה מורכבת משלוש קבוצות אתניות בתחומה כאשר שתי קבוצות (הוטו וטוטסי) נלחמות זו בזו לאורך שנים רבות; קבוצות אלו שונות מבחינה חיצונית, כלכלית, חברתית, מעמדות – בני הטוסטי הם בני המעמד העליון, היפים, המשכילים העשירים, לעומת בני ההוטו, ההמון העני והפרימיטיבי; מבחינה מספרית בני ההוטו הם הרוב ברואנדה, אך שנים רבות הם נשלטו על ידי בני טוטסי וצברו שנאה עזה כלפיהם.
מבוא
פרק 1- ארגון ה- HRW
פרק 2 - מקרה בוחן-רואנדה
פרק 3 - פעילות ארגון HRW ברואנדה
3.1 פרסום דוחות על הפרת זכויות אדם
3.2 הקמת בית הדין הפלילי הבינלאומי ברואנדה – ICTR
3.3 שימוש במדיה וצילומי מלחמה
3.4 קידום חקיקה
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
צילום גולגולות הרוגי רצח עם ברואנדה