תקשורת ההמונים משפיעה על פיתוח יחס אנושי ובניית המציאות החברתית.
כאשר שאלת המחקר בוחנת באיזו מידה משקפות תוכניות חדשות ישראליות את הפחד מהאסלאם הרדיקלי? כלומר, באיזה מידה מוצג האסלאם כסכנה בכתבות חדשות.
הספרות הדנה בהשפעת תכניות חדשות והשפעתם על הצופים מעלה כי חדשות המדיה מספקות תכנים הנוגעים לטרור, לאלימות ולאסלאם לקהל רב ובכלך יוצרת פחד בקרב הצופים . כלומר לתכניות הללו השפעה על עיצוב דעת הקהל והחלטות השלטון ומכאן נובעת , נמשכת ומתעצמת תופעת האיסלמופוביה.
העבודה הנוכחית עסקה בשאלה: באיזו מידה משקפות תוכניות חדשות ישראליות את הפחד מהאסלאם הרדיקלי? כלומר, באיזה מידה מוצג האסלאם כסכנה בכתבות חדשות.
מקרה הבוחן עסק בכתבות של איתי אנגל וצבי יחזקאלי.
הספרות עסקה בתקשורת המשתקפת בתרבות, במונח "איסלאמופוביה" ובדימוי הערביות והאסלאם בתקשורת.
המחקר ניתח תכניות העוסקות באסלאם, תכניותיהם של איתי אנגל וצבי יחזקאלי, אשר שודו בערוץ שתיים (עובדה) וערוץ עשר. במסגרת הצפייה בתכניות הללו נערך ניתוח התכנים, האמצעים, המוסרים והמשמעותיות המועברות לצופה בהתייחס לאיסלמופוביה.
תוצאות הניתוח העלו כי התכניות הללו משקפות פחד ואימה מפני האסלאם הקיצוני ככל, וארגון דאע"ש כארגון אסלמי קיצוני בפרט. התכניות מספקות מידע עשיר, עדכני מהשטח אודות האסלם הקיצוני באירופה, סוריה ועיראק. תכניות אלו ללא ספק זורעות פחד בקרב הצופים, כאשר התכניות לא חוסכות באמצעים ומציגות את האלימות, ההרג, חוסר הרחמים וכוונותיהם של ארגונים אסלאמיים קיצוניים. הספרות בהתאם לכך גם מצאה כי לתקשורת ולחדשות השפעה על הצופה ועל התגברות הסלידה והפחד מהאסלאם.
מבוא
סקירת ספרות
שאלת המחקר
שיטת המחקר
ממצאים
סיכום
רשימה ביבליוגרפית