בעידן של תחרות הולכת ומחריפה, מפרסמים בונים פרסומות בשימת לב לכך שעליהן לבלוט בכל דרך אפשרית כדי שהנמען ינצור אותן בזיכרונו.
העבודה הנוכחית עוסקת בפרסומות להלוואות בנקאיות, כאשר הספרות בתחום הפרסום הפיננסי גורסת כי פרסום מוצרים או שירותים פיננסיים מחייב אסטרטגיית פרסום מתוכננות בקפידה על מנת לגייס יותר לקוחות ויותר הכנסות.
על כן, הפרסומת כיום מורכבת ומתוחכמת יותר מבעבר, והיא מתאימה את עצמה לעולם התרבותי המשתנה של קהל היעד. היא נהייתה חדשנית, פורצת דרך, שוברת נורמות, ערה לשינויים החלים סביבה וממצה את הפוטנציאל המסחרי הגלום בה עד תום". בפרסומות ישנן ניסיונות לפנות אל הערכים החיוביים הנתפסים בקבוצת המטרה, או בחברת המטרה.
המחקר הנוכחי בחן את האופן שבו גופים פונים לצרכנים באמצעות פרסום, כאשר למגזר השירותים הפיננסי קיימת גמישות מוגבלת מבחינת הסגנון הפרסומי בשל רמת רציונליות הגבוהה של מוצריו.
מטרתה של העבודה הנוכחית הייתה לבחון כיצד משפיעים מסרים (אמוציונאליים / רציונליים) בפרסומות להלוואות על גישת הצרכן כלפי הפרסומת. שאלת המחקר והשערות המחקר נבחנו באמצעות סקירת ספרות של מחקרים אמפיריים הדנים במשתני המחקר ושאלת המחקר. המאמרים נלקחו ממספר מאגרי מידע באנגלית. כמו כן ייערך ניתוח כמותי של שאלונים הדנים בשאלת המחקר הנוכחית.
כלי המחקר כלל שאלון, כאשר הנבדקים התבקשו לענות על שאלון אשר בחן מאפיינים סוציו דמוגרפיים, עמדות כלפי זכירה ,עמדות כלפי המותג וכוונות הרכישה/קניה.
המסקנות העולות הן: פרסומת שכלית מובילה לזכירה טובה יותר של המותג המפרסם, פרסומת שכלית תוביל לעניין רב יותר בתוכן/מותג המפרסם; פרסומת רגשית מובילה לעמדה חיובית יותר כפי המותג המפורסם ופרסומת שכלית תוביל לכוונת קניה גבוהה יותר מאשר רגשית.
1. מבוא
1.1 הקדמה
1.2 רקע תיאורטי
1.2.1 תחום פיננסי
1.2.2 סוגים שונים של פניות (שכל רגש)
1.2.3 כיצד משפיעים מסרים (אמוציונאליים/רציונליים) בפרסומות להלוואות על גישת הצרכן כלפי הפרסומת?
1.3 הצגת השערת המחקר
2. מתודולוגיה
2.1 משתתפים
2.2 כלי המחקר
2.3 הליך המחקר (אופן העברת השאלונים)
2.4 שיטת ומערך המחקר
2.5 שיטת הניתוח
3. ממצאים
4. דיון וסיכום
5. רשימה ביבליוגרפית
6. נספחים